In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Wednesday, December 7, 2016

tolong jangan terjebak dengan u mobile !

assalamualaikum w.b.t.

dear diary

sya stress betul dengan u mobile.

ntah camne boleh terjebak ntah. semua sebab digi !
sya bengang dengan digi, terus decide nak tukar telco.
padahal sya punya la setia dengan digi ni dari tahun 2010.
dah la nombor huduh, tapi still gigih takmo tukar number taw,

ok, takpe. sebab geram, sya mula-mula decide nak tukar ke celcom.
tengok Z kemain syok sebab kalau gi mana-mana, internet dia laju betul.
pastu punya la nak kata tak bersyukur nya, internet lambat sikit pon dah stress konon lembap gila. Ha.. tu Z. celcom user. (ampon Z. hahahahahha)

tengok sya yang dah biasa guna u mobile ni.
dapat bukak whatsapp pon dah bersyukur dah weh.
mana tak nya, serious sumpah tak tipu. u mobile punya coverage teruk gila ! lagi-lagi kalau korang dalam building yang bertingkat-tingkat cam sya nih,

ok, sambung, sya sempat pakai u mobile sebulan lebih.
sya ambik plan RM98 sebulan, unlimited youtube, facebook, instagram, yadayada (patutla gigih bagi unlimited. rupanya nak dapat bukak whatsap pon payah. ko rasa??)
rupanya sms tak unlimited. sya guna banyak kot sms (dah whatsap apa pon tak lepas).
double benci ! benci u mobile.

(tapi customer service dorang bagus)



start pagi ni dah guna maxis dah.
puas hati.
aman.

ni kalau ada sapa-sapa ada rasa macam nak try umobile. i would definitely say - ghentikan !

ok, sekarang sya ambik maxisone plan 98. yang paling basic. RM 98 sebulan.
20gb internet (10gb all day, 10 gb weekend 4g).
yang penting unlimited call & sms.





so far ok. laju. puas hati.


ok bye (dato aliff syukri)



6 comments:

  1. oh yeke. selalu dengar good review je pasal umobile

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok tempat kot. sya sebab dalam building bertingkat2 ceruk pulak tu.

      Delete
  2. umobile guna line under celcom jgk sya.kira klu guna line celcom tu dah mengeluh, hentikan je niat nak guna umobile.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. tp celcom ok lagi kt tmpt sya nih. u mobile out teros. asal ntah.

      Delete
  3. Yes. Sep sikit! Pengguna maxisone plan 😊

    ReplyDelete