In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Thursday, December 22, 2016

coconut shake and keria sedap, batu berendam, melaka

assalamualaikum w.b.t

dear diary

good morningggg! ni dah nak habis december nih, kpi dah capai?
uwaaaaa (nangis kat bucu pc)


entry pendek. nak cerita pasal coconut shake & keria sedap kat batu berendam, melaka

sya first time datang sini.
korang mesti dah selalu datang kan.

takpe, nak share jugak. hehehe

kat sini orang memang ramai gile.
tempat memang penuh memanjang.
macam kalau kat ipoh tu, ada satu kedai nasi ganja (nasi kandar), org kene berator pastu nak meja kena berdiri tepi orang yang tengah makan kan..
ha macam tu jugak la kat sini.
cume versi 2 or 3 kali lagi ramai.

coconut shake dia sedap tapi takde la sampai teringat-ringat pastu wajib repeat ke apa.
sedap tapi takat tu je la.

yang best walaupon ramai gile manusia, tapi service pantas.
kejap je dah sampai coconut shake nya,


coconut shake batu berendam melaka

kat situ ada macam-macam makanan jugak jual.
ada goreng-goreng la, cekodok la, macam-macam la.
kira complete la.

sya teringin nak makan goreng cempedak, so sya gigih la pusing-pusing cari.
sekali nampak ada orang beratur panjang kemain.

sebagai seorang yang curious tapi pemalu, sya pon join beratur sekali.
ye la.. nak tau tapi malu nak gi depan terus tengok/tanya.
karang orang ingat kita nak potong barisan pulak.
buatnya kalau kena sound, kita malu, orang tu pon malu.

so sya pon berator sekali.
perempuan depan sya ni nampak baik. senyum-senyum.
so sya pon apa lagi, "awak.. ni beratur sebab apa eh?"
"ni semua orang nak beli keria awak"

sya pon, owh.. ok..
lalu meng-google apa itu keria.

bhahahahahahhahahahahahaha




tu ha keria nya.

sedap wehh.
tak sia-sia beratur.

dia yang jadi beratur panjang tu sebab apa tau, akak yang cedok tu slow sikit.

kalau dia laju, tak beratur gini rasanya.
dah la dia sorang je mengcedok, dia la cashier, dia la kaunter pertanyaan.
pastu ada pulak dia jual jagung cawan sekali.
walaupon sambutan gitu-gitu je, tapi dalam 5-6 orang tu, ada jugak sorang terselit nak order jagung.
time tu sya macam "alaaaa... why why why"
bhahahahahhahahahahahahhahaha

sebab bila order jagung, maka akak tu akan pause cedok keria, settle kan jagung.
pastu bila nak bayar, dia nak kena kira pulak jagung campur keria berapa.
berapa masa yang dah digunakan?
kira kira..


keria batu berendam

harga keria batu berendam ni 10 biji RM 6.
sya ada RM10 je time tu Z bagi. so sya order 15 biji, RM9.
kalau tau bawak duit banyak sikit. plan asal nak cari goreng cempedak je.

ok, so kesimpulannya.
keria dia sedap.
lagi-lagi kalau yang hangit-hangit sikit tu. hiks!

ok tu je.. ngeeee


ok bye (dato aliff syukri)


8 comments:

  1. ok aini nak try jugak bertahun duk melaka mak tak pernah mkn keria ni nokssss..sedeyyy huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. pernah rasa coconut shake batu berendam sedappp. klebang punya tak pernah rasa lagi. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la kan. yang penting pantasssss. hehe

      Delete
  3. Kelakarla beratur dulu baru tanya untuk beli apa... hahhah

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpaksa bash. kite hati tissue.. kang org sound, hilang selera makan. baik kite cegah dlu. hehe

      Delete
  4. Siqah tak pernah minum coconut shake batu berendam. Kalau kat klebang pernahlah rasa. Okaylah. Siqah lagi suka coconut shake kat sg buloh je :D

    Kuih keria tu kat batu berendam jugak lah kan. Nampak menark! Samalah kita. Suka yang hangit2 sikit. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahaha. high5! hangit sedap. hehe

      coconut shake sg buloh. nanti sya carik pulak. ngee :)

      Delete