In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Thursday, December 8, 2016

hokkaido baked cheese tart, ioi city mall putrajaya

assalamualaikum wbt

dear diary

siapa rajin pergi ioi mall?
siapa suka makan cheese tart?
angkat tangaaannnnn !!
hahahahahahahahhah

nak share, hokkaido baked cheese tart dah ada kat ioi city mall putrajaya.

haritu adik ipar sya beria-beria ajak pergi klcc sebab nak bagi sya rasa cheese tart paling power katanya.
sekali dah ada kat putrajaya dah. yeayyy !

tengok hokkaido baked cheese tart, teringat kat digi.
sobsob. majok ngan digi! huhuhuhu




ok, weekend baru ni masa sya, Z and adam buat aktiviti family kat ioi mall,
baru la sya perasan yang dorang dah mula beroperasi dah. sebab jumaat last week, sya pergi ioi dengan akak-akak office, dorang tak bukak lagi.

dorang ni betul-betul kat depan tesco ioi city mall je.
dulu tempat dorang ni yang jual air tu. apa ntah nama. pastu dah tutup, ganti dengan hokkaido ni pulak.


serve panas-panas.

nampak tak cheese menggelembong rasa macam nak cucuk ngan lidi !
ok, takde kaitan.

ok, so far yang ada cuma cheese tart & chocolate tart.
sya beli dua-dua.



chocolate tart dia kurang sikit.
tak cukup power pada sya.
chocolate dia rasa macam chocolate kita buat sendiri. rasa macam kek batik pon ada.
hahahahhaa

 taaaapiii...



cheese tart dia tetap terbaik !

takkan mampu la makan banyak.
record terbaik (cheit) sya setakat ni sya mampu makan 2 cheese tart.
lepas tu sya rasa macam cheese bergerak.
cheese naik kepala. hahahahahha
punya nak cerita begitu rich nya rasa cheese dia tu.

ok, nak share tu je.

actually kat alamanda pon ada jugak hokkaido baked cheese tart nih tapi sya pon tak tau kat mana. tak perasan pulak.
nanti la nak ajak Z nagn adam.


ok bye (dato aliff syukri)


6 comments:

  1. motis sangat tangkp gmbr sharp2 gitu. bagi orang terliur tu.tak baik tau haha...mana nak dapat kat area johor ni hmmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha. kannn..

      meh la datang sini. hiks!

      Delete
  2. Replies
    1. aku sendiri pon terliur weh. hahahahahaha. tp xpe, petang ni boleh beli psl dekat ngn umah. bhahahahahahhahahha

      Delete
  3. Ioi mall putrajaya. Terpaksa gigihkan diri ke sini nanti nampaknya. Suka cheese tart!

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg dah kena beratur sebab ramai. uwaa

      Delete