In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Tuesday, January 15, 2013

MASALAH dengan makan beradab!

Dear Diary,

Pesanan : Ini entry kurang senonoh. Maaf!

Mak selalu pesan (dari kecik), lepas makan kene kumur. Sampai sekarang practice camtu. Kalaw mak baca blog nih, mesti mak bangga sebab anak dia mendengar kata! Waahhh

Bila makan kat luar, before bangun dari meja makan tu mesti pandang orang sebelah. Sengih (senyum) macam kerang busuk, pastu tanya "ada cili tak"??

Jawapan selalu nya "OK, takde"

Selalu nya yang jadi mangsa adik or member-member kamceng la. Sebab selalu makan dengan dorang kan..

----------------

Apa kaitannya dengan makan beradab?

Maybe Sya sorang je ada masalah ni. Dah lama dah fikir sebenarnya.. Lepas makan beradab, kena naik pelamin balik, amik gambar, sembang-sembang ngan orang, senyum macam model (eh?).

Tapi kalau lepas makan beradab tu, tak kan nak pegi toilet dulu? ker nak kena spare listerine or chewing gum. Kumur pastu kunyah lepas makan? Chewaahhh. hygiene la sangattt!

Tapi kemungkinan besar time makan beradab nanti kene bisik kat Aiman "Yang, ada cili tak". Pastu sengih macam kerang.

Kalau Aiman cakap "ada". Camne??
Adoiiii!

p/s : Pengantin memang sepanjang majlis memang tak pegi toilet ek? Tak perasan. Lepas ni nak observe la. Wahhh! Siap la! hahahaha

39 comments:

  1. MUAHAHAHAHAHAAAA.... aah kan. tak terpikir pulak pasal benda ni semua. pengantin pegi toilet lepas tu dok lelama kat dlm tu.

    ***************
    alahaiii... senang je nak pakai shawl gitu yunk. lilit2 je. tak pakai brooch pun. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.nnti pengantin kuar toiLet jek da ade org tunggu. segan2! hehehehe

      aLa..da cube, tp xjadi..fruz toL =(

      Delete
  2. haha sya. comel gile.. tak terfikir pun bende ni mase resepsi.. rase macam pengantin tak gi toilet la.. jadinye sya makan nanti jangan la pilih yang berlada.. pilih yang agak2 tak lekat kat gigi.hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.mmg betoL La time majLis pengantin xde selera nak g toiLet! huhu

      Delete
  3. xpayah mkn benda bercililah gtu..hehehe...mkn sopan2 je...lepas dah hbis br melntak puas2....tp sebelum tu kena juga makanlah..kira sebelum naik pelamin.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas da abes event tu mmg kompem La makan xhengatt kan! hehehe

      Delete
  4. hahahah..sya sya..tak terpikir lagsung lak..nnt pasni kene wat senyum cengitu kat aizal la..hahahhahhaha:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. wat2. pesan kt Aizal siap2 soh "jujur" time makan beradab nnti! kLw ade, ckp ade. hoho

      Delete
  5. Sya...comella sya ni.Sha sendiri pon tak penah terfikir pasal ni.Hehe.Sha rase satu option minum air banyak2.Tapi takut nak g toilet pulak kan.Hehe.Masa akak sha dulu pon x nampak dia pg toilet.Tetibe macam terfikir jgk. ;)

    ReplyDelete
  6. haha..say cheeseeeeeeee..erk!alamak ade cili la..hahah..mesti tragik kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu La pasaL. xpe La kLw org yg nmpk tu jujur. kLw jenis xsampai ati nak tegur, smpai abes senyum bercili. wahhh!

      Delete
  7. suruh pengapit sediakan cermin kekekkee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. ps2 kLW kantoi ade ciLi? soh pengapit coverLine kan ek. jgn msk dLm aLbum aksi pengantin remove ciLi dah La..sadiss.

      Delete
  8. ingatkn lala je tepikir bab nie..lala pikir ishh perantin x rasa nk buang air ke sepanjang masa resepsi tu kn?hahaha..lala risau tu je..mcm mn la nk cover kalu nk tekucil..

    ReplyDelete
  9. hihi,i mintak tlg pengapit and your groom checkkan. and dalam beg pengapit sediakan tissue and cermin... kalau ade cili, pandai pandai cover sental gigi dgn tissue... pastu check cermin or suruh pengapit checkkan balik... hahah lantakla senyum mcm kerang busuk... kadang kadang. bukan culu je tau. gincu pon boleh lekat kat gigi. Bende tu jadi kat i... lebih baik cover cover sental gigi dari gigi ade cili dalam gambar... hihi

    ReplyDelete
  10. hahahaha...lawak plak nida baca..nida xterpikir plak benda tu..sbb pikir time mkn beradab tu mkn sket2 je, so xda pape kot..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sya slalu pk..byk Lg mende peLek Sya pk sebnr nye.huhu

      Delete
  11. klu gini gayanya, kena simpan cermin kecik n cungkil gigi dalam beg...hehhehhe

    ReplyDelete
  12. moral jgn mkn lauk ada cili...hahaha
    satu lg moral of story..ni dari pengalaman sendiri hahaha
    xleh blah tau mkn beradap syok je kunyah sotong liat plk tu
    xperasan videagrapher syok je shoot pengantin vogue yg nmpk gelojoh mkn...cisss rosak video i tau...

    ReplyDelete
  13. Cik Pia pun sama.. klu pas makan, mesti tnya kt kwn2 or En Tunang, ada pa2 x kt mulut.... nnt masa makan beradab, suami sebelah la jd mangsa,,, hehe..

    ReplyDelete
  14. haahaaaa lepas ni kene buat research la ttg ni dear.. ada tak pengantin buat mcm tu.. hikhik..

    nak senang time makan beradap nanti sediakan sup. sure tade cili.. hikhik

    ReplyDelete
  15. kahkahkah.. mmg xdernyer nk gi toilet.. xdan punya, pastu mmg xterfikir pun nk terkencing ke apa. ntah knp.. hihi..

    pastu, bab makan, idoklah kome tue mentekedarah kt meja tu nanti.. hahaha.. that y kena mkn kenyang2 b4 solek. so, bila mkn beradab, mampu tersenyum girang gitu. hahaha.. just suap2 manja.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh..suap manje. xmenahannn!! hahaha

      kene practice dr skang nih. hikhik *gedix*

      Delete
  16. betul tu tak penah terpk pun...ok kena tnya pengapit la...

    ** mcm tak penah je tgk pengantin pi toilet hahahhaha

    ReplyDelete
  17. solution: tak makan dan tak pergi toilet! saya laa tuhhh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. whooaaa... ye ker??? hehehe. confession from the real bride nih. hehehe

      OK. nk wat cm2 gk! hehe

      Delete
  18. hahahaha kelakar btl sya. heheh.. erm nina pn terfikir gak, pengantin mmg x g toilet eh? dah kalo tetibe rse nk membuang lps mkn beradap tu acaner? hihikkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. sbb 2kene cr emcee+event mgr yg bagos. bLeh tLg coverline nnti. hehehe

      Delete
  19. masa makan beradab tu mmng kena betul2 beradab la jwbnya..hihihi..
    kunyah slow2..masuk nasi pun sikit2..kut nak hindari dari cili terselit kat gigi..hihihi

    ReplyDelete