In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Tuesday, May 2, 2017

restaurant taiwan house, ampang point

assalamualaikum w.b.t.

dear diary

sya saja share kat blog padahal restaurant ni bukannya baru bukak ke apa. lama dah..

restaurant taiwan house @ ampang point.

sya first time makan sini masa tahun 2010 dengan kawan-kawan.
masa tu terus macam tersuka.
padahal sya bukan la peminat soup.
tapi kat sini sedap. #sumpahsedap

lepas dah makan situ, terus ajak Z try jugak. so Z pon terjebak sekali.
maka nya, kitorang pon jadi pengunjung tegar start tahun 2010.. hehehehe

dulu restoran taiwan house ni sebelah restoran korea. Gomonae Korean Restaurant kalau tak silap. tak sedap kedai tu (kalau tekak sya la..).
dengan bau yang agak tak berapa kena dengan hidung.
tapi ada yang suka, sebab sya tengok kedai tu pon selalu penuh jugak.

sya dengan Z dari dulu lagi panggil kedai ni "kedai busuk".
sebab ada satu bau tu, datang dari kedai korea sebelah rasanya. hahahahaha.
ampponnn kalau ada peminat makanan restaurant gomonae terbaca ni.


lepas tu taiwan house dah pindah tempat,
so ok la. takde dah la bau tu.

tapi nama tu still tak boleh tukar.
contoh semalam Z tanya "nak makan apa?"
sya dengan pantas dan confirdent "nak kedai busuk !"



sooooo... semalam, lepas jugak mengidam kat beef ball glass noodle sedap ni. yeayy.

beef ball glass noodle. letak 3 bekas cili, memang mengancam la. meleleh air mata punya sedap + pedas. hahahahaha

selain dari beef ball glass noodle, sya suka jugak dry beef noodle @ glass noodle, dry beef ball noodle, eh semua pon sedap la!



dry beef noodle. sedaaaaappppp

chicken noodle soup



butter pancake pon sedap tapi semalam tak sempat nak ambik gambar, dah potong sebab ustaz adam dah boring tunggu makanan sampai.

so kesimpulannya restoran taiwan house memang & maintain sedap.

motif tiba-tiba buat review?
sebab baru lepas makan malam tadi and sampai sekarang teringat-ingat.
uuuuuuu...dapnye !

ok tu je untuk harini.
jom sambung buat report.


ok bye (dato aliff syukri)



2 comments:

  1. Tempting sangaaattttt... 3bekas cili??? Yumms! Terlioqqqqqq πŸ˜‚

    ReplyDelete
  2. Siqah tak pernah makan Taiwan food lagi. Hii. Maybe should try one day :)

    ReplyDelete