In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Thursday, May 25, 2017

It's payday. Let's celebrate!

assalamualaikum w.b.t.

dear diary

harini inbox berderet dapat newsletter dengan tema
"payday"

sya tarik nafas je tengok taw.
jangan la... saiya tak kuad.. bhahahahahahahahaha

cakap pasal payday, masa awal-awal kerja kat sini, sya selalu lupa taw pasal payday ni sebab kalau tempat lama sya dulu (private), senang. payday is on the laaastttt day tiap-tiap bulan.
contoh kalau bulan tu ada 30 hari, 30hb la salary masuk.
kalau bulan tu ada 32 hari, 32 hb la jawab nya. kalau...
senang kan..

tempat sekarang ni, ntah. kejap 24, kejap 25. kejap awal sebab ada festival A, pastu ada pulak festival B, pon awal jugak salary masuk. hahahahahaha

ok, takmo membebel panjang. sya ada training nih.
training laaaagiii. uwaaaa

ada yang tengah shopping ke tu?
ke cuci mata dulu kat lazada lah, 11street la, shopee la.. :p
tak kisah la, tapi jangan lupa claim cashback taw!

ok lah, kalau ada yang best share sekali eh! hahahahhaaha



ok bye !!! (dato aliff syukri)



4 comments:

  1. Susah juga kalau Siqah nak manage duit bila gaji tak tetap masuk. Company Siqah kerja sekarang alhamdullilah takde masalah gaji. Masuk tepat date setiap bulan.

    Nak raya ni tapi terpaksa gigihkan diri agar tidak tengok barang online. Nak kena bayar duit insurans kereta ni. Huwaaaa ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

    Selamat ber-training Sya ☺️

    ReplyDelete
    Replies
    1. part insurans kereta yang tak syok tu. big holeeee dalam pocket dibuatnye. hehehe

      Delete
  2. Samalah bash dulu kerja private, gaji last dayyyy... sampai ada seorang staf tu pun sama cakap macam sya, kalau bulan tu 32 hari, 32hb la masuk.. hahhaha. Eh dengar kata Lazada ada sale... hahhahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. saba je la.. bulan feb syok sbb ade 28 hari je. hahahahaha

      lazada masa bila yang takde sale nya bash.. saje je kan.. hahahahahhaaha

      Delete