In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Sunday, November 11, 2012

Engagement Review : Centerpiece and Customized Mineral Water

Dear Diary

Dah lame plan nak review Engagement but KIV sebab tunggu pics from OP. Tapi a bit disappointed sebab after received albums and viewed sume pictures (softcopy) then tak jumpe certain pics like centerpiece, buffet station, and few more. My mistake (I guess) sebab tak inform my OP that I want them to be captured too. (Tapi sebab da name pon "professional photographer", so I thought tak payah inform) OK2, my mistake.. =(

So, during E! aritu, Sya telah ter-gedik meng-design table centerpiece and also customized / personalized mineral water label. Memang gedik..! huhu. Tapi puas ati. Walaupon tak cantek sangat, tapi tetap puas ati! Hehehe

REVIEW TABLE CENTERPIECE

Bought 20 glasses kat Kedai ape ntah tapi nmpak old school kat Kampar. Price: RM 0.80 (8posen) per glass. Size tak besar tapi tak kecik. Kire standard glass kat kedai makan kalaw order teh ais =)

Sya tak rasa rugi beli glass nih sebab kat umah Sya memang tak cukup cawan. Hahaha. Mak da bising suruh beli set pinggan mangkuk pe sume untuk umah baru tapi so far takde feel nak beli. Rase happy jek kt umah tu eventhough just ade few mugs tu pon courtesy from Darlie, Coffee Mate, Tongkat Ali Orang Kampung, etc. (cawan free)

So, utk centerpiece, Sya designed kan label untuk glass then print sendiri. Every table ade 2 glasses : 1 untuk tissue (harus La warna kuning sebab tema Digi kan..); 1 lagi untuk fresh flower (tak taw ape name bunga nih)

Untuk tissue, memang Sya da carik 1 Kampar tapi tak jumpe warna kuning. Lastly, jumpe jugak kat TFMart (supermarket comeL) kat Batu Gajah. Hahaha. Kebetulan mase tu memang nak fetch my lil brother from his school, so singgah kat TFMart. Price : RM 0.99 (seringgit La kire nye..)

Untuk Fresh flower (tapi tak taw name) my untie Mak Odah brought them all the way from Cameron a day b4 my E! Banyak gile!!! Even after E! pon still ade 2 bundles tak bukak Lagi.. Owh..suke bunga tu..harge tak taw. Mak Odah kate die sponsor (thanks a lot Mak Odah!! Next year Kak Long bagi duet raye K.hehe)

Sya tak ade pic centerpiece on the actual day sebab OP tak amik. And yang sedih nye sya Lupe nak assign adik/cousin untuk amik pics as back up. So nih sume pics during preparation =(



Nih dari Instagram OP. Tu pon tak nampak full bunga..tapi jadik La..

REVIEW CUSTOMIZED MINERAL WATER LABEL

Sya beli 2 kotak Air Mineral Cactus 1.5L. Price : RM 10 per box. 1 box tak ingat ade bape.. Again, sedih sebab tak ade pic during E! aritu. But still, Sya share kat cni pics mase tengah mem-proses air mineral nih. Huhu




Nanti sambong review mende Lain pulak =)

12 comments:

  1. wow lagi rajin sya, dija mase e day, tak ade buat ape2 pun..hehe malas2 je tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. banyak drama nih dear..Sya design and print, cousin toLong potong. Sya tunjuk cmne nak tampaL/Lekat kan..the rest cousins yang buat. semangat jek! hahaha

      Delete
  2. rajin2...cik mah pun insyaAllah wat untuk majlis sanding nnti....

    ReplyDelete
    Replies
    1. go cik mah!! Best buat muLe2.msk botoL no.3 da give up.hahaha

      Delete
  3. tema mase tunang kite samaaaa..teha kuning itam..harimau malaya gituuu...:p

    ReplyDelete
  4. op i pon same.. byk tmpt die xcapture.. nasib i xwat centerpiece bagai plis..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker??so nih kire normaL La ek?iskk2..

      Delete
  5. Rajinnye sya.hehe.dear...me sha with h.hikhik.kte xde pon wat table centerpiece mase tunang.simple yet cantik.suke3.

    ReplyDelete
  6. hai thanx singgah blog saya. act benda yang sama jadi kat saya. sebab fikir diorg professional, so x perlu disuruh2. so pasni apa yang awak nak, bgtau je. jgn tangguh2, tkt terlupa lak. same with DJ, klu de nak request apa2, bgtau diorg n suruh diorg take note =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoL! owh..DJ pon sme ker??

      iskk..kite xnk arah/request mcm2 sbb xmo dorg pk kite nih fussy. tp nmpk gaye nye wed nnti mmg kene wat cm2 gk kot kan..nk kene sit bLk and list out ape kite nak.hopefuLLy wed nnti xcmni La.. =(

      Delete