In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Monday, May 15, 2017

akademi kepimpinan pendidikan tinggi (AKEPT), bandar enstek

assalamualaikum w.b.t.

goood morning sunshine
=)

harini nak share pasal akademi kepimpinan pendidikan tinggi (AKEPT)

sebab nya sya baru balik dari 2 hari bengkel kat sana.
saja gigih buat entry ni kot ada yang macam sya.
sya haritu sebelum pergi, kemain google taw. sebab sya tak familiar dengan kawasan ni.

AKEPT ni located at bandar enstek.
cantik jugak bandar enstek ni.
tenanggg je siang-siang. sya tengok bandar enstek ni macam tak havoc sangat. rumah pon banyak yang baru nak naik and cantik-cantik.
tapi of course tenang lagi putrajaya kan.. hahahahahhaha

tapi malam-malam pulak boleh tahan havoc. hiks


dalam kawasan akept.
cantik je.. sya rasa tempat ni guna bila ada bengkel or activities je kot.
sebab time kitorang pergi tu, macam takde orang je.
tapi serious cantik kawasan sini.


sampai-sampai sya register and ambik kunci bilik dulu sebab nak letak barang semua.
actually takde barang pon sebab sya tak plan nak stay kat sini.
datang bawak laptop je. hehehe


masa tengah ambik mood nak check in bilik..



ni bilik sya. ok la kan.. 


bilik kat sini memang selesa. sesuai la untuk orang yang datang nak focus.
ecewah! hahahahahahhaha


sebab semua orang datang sini atas urusan kerja, maka nya kawasan ini adalah penting!



ni toilet dia. bersih and kemas. kat belah kanan tu actually ada ruang lagi tapi tak kuasa la nak ambik gambar the whole toilet.
of course toiletries were all prepared kan.
so anyone yang bakal berbengkel kat sini, tak payah susah-susah nak bawak sabun ke shampoo ke toothbrush bagai (sambil nyanyi lagu toothbrush)


ok,  ni pulak lobby akept.
berkilat berkilau semua la.
senyap sunyi aman damai jeeee... suka betol sya tempat nih! hehehehe


masa sya haritu, kitorg kat level 2.

--

now kita masuk part makan pulak.

part makan ni memang heaven la kalau pergi training apa-apa pon kan..
hahahahahahahha


breakfast on the first day.
memang menguap la lepas tu.
ada menu lain lagi macam bihun / mee, roti bakar egg toast, macam-macam la.
tapi mesti la sya chose nasik lemak dulu kan.
irresistible! hahahahahaha


ni lunch. bersepah!
ada air cendol bagai. menyandar lepas makan! hahahaha



ni pulak lunch second day.

sehari makan sampai 5 kali.
nasib la bengkel 2 hari jek.
kalau seminggu, sebulan?? boleh imagine? hahahahahahha


ni picture masa minum pagi, day 1.
suka view kat sini. amannnn (ulang lagik! hahahahahhahhaa)

sya datang sini berdua dengan colleague. 
tapi sebab time ni Z outstation, so sya tak boleh nak stay.
kalau tak, sya dah hangkut Z dengan adam sekali stay sini dengan sya.

kebetulan colleague sya dapat bilik level 2, sya pulak dapat level bawah. 
so sya bagi je kunci bilik sya kat colleague sya.
sebab habis training je day 1 tu, sya terus balik sebab kena ambil adam kat rumah babysitter.
luckily from putrajaya to bandar enstek cuma dalam 40 minit macam tu. so ok la..
the next day dalam pukul 7 pagi sya gerak datang bandar enstek balik.

so ok la. pada yang bakal berbengkel dekat akept ni, selamat berbengkel.

ok la, sya ade talk pulak pagi ni.


ok bye (dato aliff syukri)


2 comments:

  1. tp nmpk ok juga tmpt ni..tenang.hhiih

    ReplyDelete
  2. Dulu bash kerja kat area Enstek gak, tapi tak pernah perasan pulal AKEPT ni kat belah mana.. tapi tempat memang cantik 😊

    ReplyDelete