In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Wednesday, September 28, 2016

review : babyzen yoyo plus yang best

assalamualaikum wbt

dear diary

semalam cerita benda serious, harini nak share benda santai sikit.


sebelum ni sya pernah share / review pasal stroller first adam ; combi well comfort
harini nak share pasal stroller kedua adam.

babyzen yoyo plus.


mula-mula masa order, plan nak ambil colour taupe.
pasal tengok gambar macam cantik. tapi stock dah habis.
so lepas meeting dengan Z, we both decided to go with black.
frame pon colour hitam jugak.

you can never go wrong with black.
ecewaaahhh. nasib tak order taupe wehhh.



sya pernah share sebelum ni comparison between the older version of babyzen yoyo dengan yang latest babyzen yoyo+ (2016)

paling obvious is storage basket.

babyzen yoyo plus ni comes with larger basket.



tapi idak la besar sangat pon. ada la besar secoet dari yang lama. huhuhu


ni picture google. nak tunjuk storage basket babyzen yoyo plus ni.
ok la. sya takde la humban barang-barang semua gini sebab macam tak best pulak kat kaki. hahahahahaha



babyzen yoyo+ ada pocket zip dekat bahagian belakang canopy.
so ada extra storage compartment disituuu.. boleh la nak simpan barang.
tapi sya takde la simpan barang ke apa. macam slekeh je.
selalu kalau sya beli barang ke apa, malas nak simpan duit balance dalam bag / purse, sya simpan dulu duit dalam ni.

tu je la function dia pada sya.
hahahahaha
dengan kalau ada flyers best-best. sya selit dalam zip tu dulu. or kalau ada benda kecik-kecik la.
kalau nak tarok botol air ke apa boleh, tapi macam sya cakap la. selekeh sikit rupa dia.
huhuhuhu


source from google image. nampak tak tali dia padded tu

lepas tu padded carrying / shoulder strap.
yang latest, tali dia padded. so tak pedih /melecet bahu kalau usung.
ni kes kalau bawak travel la..
takat usung dari kereta ke entrance mall, ngada-ngada naww kalau kata bahu pedih. ceh.


#teamwhiteshoes masa ni satu family berkumpul dalam mall, baru habis kenduri semua pakat serang mall pastu bersidang. dalam mall pon boleh bersidang wehh. makcik-makcik jadik leader. sya tukang vote.  bahahahahahaha

babyzen yoyo plus ni slightly bigger dari babyzen yoyo lama.

kalau tengok macam lebih kurang je.
tapi kalau korang jalan kat mall, terjumpa orang pakai babyzen yoyo, kebetulan terduduk sebelah-sebelah, baru la perasan.
tapi sikit je pon.. 

so, best ke babyzen yoyo plus?

best, puas hati, maneuver memang terbaik.

takat redah jalan tar, lobang-lobang sikit tu, tak rasa sangat pon.
memang syok la! kitorang memang lenjan betul stroller ni. segala ceruk kitorang hangkut.
kenduri kat kampung jalan batu-batu, tanah pasir, ke keras debu ke memang tadahall la. cuma balik kena sembur air la.. macam sembur taya kereta tu.. hehe.

ok bye (dato aliff syukri)





6 comments:

  1. Replies
    1. hahahahahahaha. kann.. tang penting mak puas hati nakk. haha

      Delete
  2. Replies
    1. sya beli kt sorang seller ni. 2.1k.

      ig sellers pon ramai jual. mothercare sya check haritu xde. cuma ada babyzen yoyo 2015 je

      Delete
  3. Ini yoyo 0+ atau yoyo 6+?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni 6+. kalau 0 tu comel cinonet jek nest nya. boleh beli separately. ada baca yang beli yoyo 6+ pastu beli nest 0+ brand china je, pon compatible kalau tak silap.

      Delete