In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Thursday, September 8, 2016

restoran thai tomyam kung, presint 15, putrajaya

assalamualaikum w.b.t.

dear diary

lama tak update blog.

punca sebab kena food poisoning.
horror!

so harini sya nak share makanan yang sya makan sehari before sya kena food poisoning.

restoran thai tomyam kung presint 15, putrajaya.

apa punca sya makan kat sini?

Z was on training minggu lepas, so sya ajak bestfriend sya tidur kat rumah.
yeay! hehehe

so bila Z dah balik, sya nak bawak kawan-kawan sya pergi makan (dinner treat),
tapi sya takde idea kat mana tempat makan yang best.
so sya google, tempat makan best kat putrajaya.
keluar la few entries yang share pasal restaurant thai tomyam kung ni.
since restaurant ni dekat dengan mydin, so sya chose to bawak kawan-kawan sya makan kat sini je. simple.

tapi, BIG MISTAKE!

sya share pictures

siakap stim limau.
rasa average. pedas sikit, kira penyelamat la.
3 bintang.


tomyam ayam.
portion ok, tak banyak sangat, tak sikit sangat.
4/5


brokoli kung.
brokoli dengan udang.
average.
3 bintang


makan tomyam tak complete rasa kalau takde telur dadar.
nak request telur dadar kosong memang tak boleh kat sini.
so dalam menu ada 2 jenis telur which is telur dadar kung dengan telur dadar kungfu ke ape ntah name.


telur dadar kung.
telur dadar with udang beberapa ketul kat dalam.
2 bintang.


telur dadar kungfu.
according to the waitress, yang ni ada kuah.
tak silap ada la dalam sesudu dua kuah nya.
tapi better than telur dadar kung mula-mula tadi.
but both memang extra masin.
next time better state clearly "takmo masin-masin ye"
2 bintang.

daging masak merah.
ok, sedap.
4 bintang.


nasi goreng cili padi.
average.
tak pedas langsung walaupun nama dia "cili padi", so sesuai dimakan untuk kanak-kanak 3 tahun ke atas.
chicken tempura (kot) tu sedap jugak. crispy yet lembut kat dalam.
3 bintang.


orange @ RM5.60 
ni untuk adam.
request sebiji tapi bila sampai sepinggan.
memang dorang tak main kot takat order sebijik nih,
tapi ok la. limau masam. so lawas la adam malam tu. nasib kite la naaakkk...

overall - sya bagi 3 bintang.
mungkin takkan jejak dah kat tempat ni.

ok bye (dato aliff syukri)


2 comments:

  1. hehe.. xpe t p tmpt len lak..pttlah lama tak nampak update

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. jangan harus pergi kate orang perak

      Delete