In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Sunday, September 11, 2016

filem pekak : ko dah kenape??

assalamualaikum wbt

dear diary

kecoh bape hari kat fb pasal filem pekak nih. firstly nak bagitau, setiap orang ada hak and opinion and rasional tersendiri. tak perlu argue.



sya bukan la open minded sangat. lagi-lagi sejak dah tua nih. sya tak minat violence. jahat. tapi tengok videos orang share kt facebook, banyak yang teruk. video perempuan kena sepak terajang kat kedai dobi, video lelaki belasah wife dekat petrol station, video dera kucing, banyak lagi. selambe semua pakat share.

pasal sex. honestly, sya rasa orang berzina tersangatla deserved to be rejam sampai mati. yes, ko berzina? sila mereput! ko bertaubat? tu hal ko dengan tuhan.

motif intro ginih? entah. hoho.

untuk filem pekak, sya rasa banyak mesej yang nak disampaikan. pasal masalah remaja, parenting style orang kita, violence, sex bebas, dadah, etc. banyak sangat. dari segi moral, message i.e. betapa penting nya pilih kawan yang betul, karma (ko buat damage kat orang, bentu tu pusing kat ko balik-zahiril), pasal menipu, pasal percaya sangat dekat anak, etc.

yang hentam pulak, tu hak masing-masing.

cuma yang sya tak faham untuk yang komen camni - 
"oh nanti nak bawak anak-anak cuti sekolah masuk panggung tengok cite pekak moga dorang "dapat pengajaran" dari filem ni" 
bagi yang lurus, ini actually sebuah sarcasm yang dikomen bila ada insan lain komen pasal moral dari filem pekak. 

ko dah kenape wehhh? bawak anak gi tengok cerita pekak?

bukan ke pekak ni klasifikasi tontonan 18 tahun keatas. #$&@!?€¥&!!!

fuhhhhh...

sya pulak panas baca.

sebenarnya sya tak minat orang bangkang komen orang. ko nak sokong sila komen sokongan ko, nak bangkang sila komen yang ko bangkang. jangan nak pergi dekat komen-komen orang yang menyokong, lepstu ko hentam kemain siap perli-perli. macam ko paling betul. ko share macam-macam videos kat facebook tu takpe pulak??? 

ceh. ini semua poyo!


7 comments:

  1. Replies
    1. same. sya tak tengok. tapi x halang sape2 nak tengok. masing2..

      Delete
  2. Aku jenis cepat stress tgk videos yg jahat2 ni lagi2 yg bab dera kanak2..tahap geram max ble pk ade jgk manusia mcm nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. aku pulak mmg xkan tengok jan. paling2 pon aku soh laki tengok pastu cite. pastu klw ade horror2 aku soh skip jangan cite. gitu skali ๐Ÿ˜…

      Delete
  3. Replies
    1. xpayah tengok pon yui. pasal nanti confirmkeluar yg free punya kat facebook. lagi satu, dengar orang cerita pon dah boleh tau the whole cerita. hahahahaha

      Delete
  4. Malas nak tengok cerita camni. Menunjukkan yang zina dan semua benda tak baik itu berleluasa dalam masyarakat kita. Terlalu expose kepada umum. Lagipun dah banyak movie malay camni. Boring..

    ReplyDelete