In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Monday, April 17, 2017

durian at soon huat durian ampang

assalamualaikum w.b.t.

dear diary

goood morning. the earth says hello!
hehehehehehhehe

harini excited nak share pasal durian.
sebab apa? sebab baru lepas makan durian.
hahahahahahaha

ikutkan sekarang bukan la musim durian kat tempat sya.
kalau tengah musim tu, kat  pasar malam pon orang jual berlonggok-longgok.
since sekarang durian tengah tak banyak, so nak mencari tu leceh sikit la..

tapi sya macam biasa la.. selera tak ikut musim.
lepas tu sya punya style kalau nak satu benda tu (lagi-lagi makanan),
asik nak bercerita je.
pastu mula jadi obses.
contoh macam durian. sya cakap kat Z sya teringin makan durian.
sementara nak tunggu dapat makan durian tu, habis semua fb page pasal durian sya like/follow.
sampai profile picture whatsapp sya pon picture durian!
hahahahahahahaha

ingat kan takde orang perasan. sekali ada pulaaaak member-member tegur.
comel la korang ni. suka durian jugak eh :p hehe

ok, sambung**
semalam Z bawak makan durian. kebetulan balik ampang.
actually kalau kat area rumah mentua sya, memang ada 3-4 kedai durian kat situ. memang terbaik la durian dorang.

one of favourites sya - soon huat durian.
sambil taip ni pon dah terbayang rasa durian semalam.
dapnyeeee...

picture dari facebook page dorang
kalau tengah musim durian, macam ni la havoc dia.
tapi semalam sya pergi, takde la ginih.
ada la 3-4 meja je yang ada occupants.

meh sya nak list kan senarai durian favourite sya kat sini.

---------------------------

1. D101 @ ioi

Ni paling favourite. Tak tau kenapa. Hahahahahaha


colour dia pun mengancammmmm.

2. Musang King

yang ni macam everyone's favourite je kan!

source: google image

3. udang merah

source: google image

4. super XO

ok, yang ni baru masuk dalam list.
tak pernah makan sebelum ni.
first time makan semalam.
selalu kalau makan memang sya aim IOI je.

tapi lepas makan, sedaaaaaapppp



ni picture sya amik semalam.
sorry gambar tak clear sangat sebab ambik waktu malam.

---------------------------

ikut kan semua durian yang sya suka nih share satu tabiat yang same which is : isi lembikkk!
hahahahahhahaa

sya suka isi durian yang lembik, manis.
sya kurang sikit kalau jenis yang pahit tu. so memang sya cari jenis yang kurang gas.
sebab tu sya suka IOI daripada musang king.
tapi musang king sedap jugak.
eh, semua pon sedap la !

uuuuuuuuuu....teringat-ingat sampai sekarang..

thank you Z!
xoxo

so, siapa nak makan durian?
jom!

p/s: nanti nak pergi ss2 lah! jom koranggggg!

10 comments:

  1. kita kat ampang. belah mana ni ek?

    sekarang semua mesti mahal mahal lagi kan. Bulan puasa kang mesti dah banyak yg jual longgok tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. taman cahaya.

      a'ah. mahal sikit la. semalam tu musang king rm60 per kg. tunggu musimmm tgh banyak. baru heavennn! hehehehehe

      Delete
  2. terus terliurrr nk mkn durian adehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah boleh makan ke? belom boleh lagi kaan. tahan dulu eh... huhu

      Delete
  3. Allah terlioqqqq!!! Bila nak mai musim durian nihhh... 😭😭😭

    ReplyDelete
    Replies
    1. july mesti musim durian kawkaw punye. kite rase lah. hehehehehe

      Delete
  4. Alahaiii sedapnya durian OV....Tak pernah rasa Musang King. Mesti sedapkan.
    Yelah lama tak makan durian. Tengok gambo durian ni teringin sudah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap! kene rase kak. ayuhhhh. hehehehe

      Delete
  5. Teringin nak makan durian jugak dah berapa minggu dah ni... 😒😒😒

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala.. ape susah. mari lah kite together-gether! hahahahhaa #kumpulgengdurian

      Delete