In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Tuesday, January 31, 2017

pengunjung mati dibaham harimau di zoo china

assalamualaikum w.b.t.


dear diary

traumatized pagi-pagi sebab tertengok video pasal sorang laki kena baham harimau kat zoo wilayah ningbo, china.


punca nya bila mangsa, zhang, dengan family dia and kawan dia pergi zoo.
anak-anak and wife dia elok masuk beli ticket.
yang zhang dengan member dia ni boleh pulak avoid nak bayar ticket punya pasal,  panjat tembok nak masuk zoo.

dah panjat, end up dalam tempat harimau.
tak tau la salah landing ke, kot tak tau peta dalam zoo tu ke apa kan, ke dorang ingat harimau kat zoo nih jinak ke, tak tau la..
kawan dia yang sama-sama panjat tu tak turun lagi. zhang ni yang turun dulu.
sadis pulak bila baca kronologi cerita nih.

 dalam video tu boleh dengar la orang jerit-jerit semua.
sya paling ngeri part bila lelaki tu macam tepis-tepis harimau tu tapi time tu dia pon dah tak larat dah pasal kena serang ngan sekor harimau. ada lagi dua ekor tengah keliling dia.

pastu dalam video tu boleh dengar bunyi mercun tak silap, team zoo tu baling sebab nak halau harimau-harimau tu tapi tak berjaya.

dah la benda ni jadi depan semua pengunjung zoo.
semua pakat keluar hp record. 

adoii. sya ngeri betul benda-benda camni.
tak habis lagi ngeri ni. rasa nak muntah.

ni kalau sya gitau Z ni confirm kena membebel sebab tengok video-video camni.
selalu kalau rumah Z tapis dulu. sebab bukan apa, sya ni species suka terbawak-bawak lepas tengok.

ada la yang tak jejak zoo dah lepas ni. baru haritu sembang-sembang pasal zoo. uwaaaa

kes ni dapat kecaman ramai pihak sebab ramai yang blame lelaki tu.
seekor harimau tu pulak kena tembak mati.
ramai yang cakap macam tak patut bunuh harimau tu sebab bukan salah harimau tu.
dah memang nature harimau kan..
ntah la..

siapa berani tengok la..



peninggg.. rasa nak muntah

bye.

6 comments:

  1. Siqah takut tengok video :( Kalau siqah pun blame mangsa lelaki tu jugak. Dah harimau memang nature makanannya gitu kan. Harimau pun takde akal. Dah nampak ada makanan depan mata, dibaham jela 😒😒

    Dah ajal cara mati begitu.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. kite rase dorg ni suke2 kot panjat tembok x nak baya tiket tp dah ending cenggituh.. uwaaaa

      Delete
  2. Sya... bash tengok sampai habis.. siap besarkan skrin lagi... kesian kat harimau yang kena tembak... maybe iyela tiket mahal kut, so guna option lain curi-curi masuk... tapi tula kan. Aih...

    Dulu bash praktikal kat zoo negara tau, 3 bulan macamtu. Department bash kena banyak deal dengan zoo keeper. Kat enclosure harimau lah yang paling banyak gate tau, berlapis-lapis. Lepas satu gate, ada gate lagi. Walaupun harimau tu baik dengan keeper dia, precaution tetap diambil tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. siap besar kan screen. sah hati kental. hehehehe

      tu la kan. kena consider semua possibility tu. ade sya bc org komen ckp kddg2 ade bende yg trigger binatang ni jd aggressive besides lapar. pastu mcm kes yg ni, panjat tembok teros masok tempt harimau. mcm hmmm.. ajal la kot..

      Delete