In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Tuesday, January 10, 2017

FIFA Puskas Award: Congratulations Faiz Subri

assalamualaikum w.b.t.

dear diary

tiga kali sya repeat tengok video FIFA Puskas Award 2016, part faiz subri punya speech tu. hehehehehe

so proud to see him on stage. go go faiz!

his speech is cute though. well, nervous kan.. kalau sya, mau tersipu je lebih. hahahahahahhaa


well done faiz subri ! yeayy.

siapa yang belum tengok, boleh tengok kat sini.


FIFA Puskas Award ni start since 2009.
nah sya gigih list kan senarai pemenang FIFA Puskas Award ni so that boleh nampak kenapa malaysian should be veryyy proud with faiz.


Year
Winner / Player
Team
2009
Cristiano Ronaldo
Manchester United
2010
Hamit Altıntop
Turkey
2011
Neymar
Santos
2012
Miroslav Stoch
Fenerbahçe
2013
Zlatan Ibrahimović
Sweden
2014
James Rodríguez
Colombia
2015
Wendell Lira
Goianésia
2016
Mohd Faiz Subri
Penang

sya tak tengok bola. tak pandai pon pasal bola.
tapi kagum jugak tengok bola si faiz ni melencong masuk goal macam style je.
bhahahahahahahhahaha

ok, jom sambung buat kerja.

tahniah again faiz subri !!!

ok bye (dato aliff syukri)



12 comments:

  1. yeay..
    faiz menang!...

    tapi lagi best kalau nengok live kan mase pengumuman tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann.. baru la rase suspen die tu. hehehe

      Delete
  2. Tahniah Faiz Subri..
    Nama negeri Penang makin mahsyur termasuklah Malaysia.
    Cheq bangga dengan Faiz :)

    ReplyDelete
  3. manis macam gula, nampak nervous kemain hembus nafas haha...

    ReplyDelete
  4. Wah... sebaris dengan Neymar tu! Memang we should be really proud! Thanks for doing this research, sya 😊 Bash ni nama je husband orang bola tapi nama-nama liga pun selalu mixed up.. hahahah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahhaa. sya lagi la Bash. ni sbb malaysian terselit, dan-dan buat research sikit. kalau tak tu, dengar puskas pon dah rasa pelek. bhahahahahahaa

      Delete
  5. tahniah faiz. saya pun vote dia jugak hari tu

    ReplyDelete