In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Monday, January 9, 2017

film Dangaal : memang epic lah !

assalamualaikum w.b.t.

dear diary

siapa kat sini dah tengok cerita dangaal? angkat tangan !

sya baru tengok last friday. membuak-buak nak share kat blog. hehe



macam biasa la. sya pergi tengok dengan my lifetime partner, Z.
mula-mula nak ajak, sebok tanya, cerita apa nih? best ke?
sya cakap sya teringin..
ha, senang. cakap best karang dia kata tak best pulak.
cakap teringin, confirm dapat. bhahahahahahahaha



banyak sebab kenapa sya nak tengok cerita ni. first, sebab aamir khan.
second, sebab disney.
third, sebab based on true story
(dorang memang satu family wrestler sampai ke sepupu2 sekali)

honestly, tak tau kenapa lately sya bosan dengan cerita hindustan fantasi macam dilwale tu. walaupon suka shah rukh khan ngan kajol, tapi takleh blah la cerita tu !

ok, sambung balik.

cerita ni pasal aamir khan, bekas wrestler. dia tak dapat nak menang gold medal untuk india, so dia pasang impian untuk anak dia menang gold medal untuk india. tapi masalah nya, anak dia semua perempuan. 

ok, the rest tengok sendiri. tengok trailer pon dah taw jalan cerita dia.

orang pesan standby tissue masa tengok cerita nih. sya standby la.
tapi bukan sebab risau nangis, sebab memang tengah flu time tu.

tapi bila tengok cerita tu, memang nangis jugak la.

tau part mana?

part bila anak dia geeta phogat tu dah besar, anak dia juara peringkat negeri. so dia kena hantar training dengan national coach, sebelum ni kan train dengan bapak dia je. so jadi besar kepala sikit la. masa dia argue dengan bapak dia sebab dia cakap method ayah dia tak betul, method dia belajar dengan coach tu betul, dia siap fight dengan ayah dia.

part paling sedih pada sya..
time ni sya nangis. sebab teringat kat abah sendiri. kecik-kecik ayah ko ajar, dah besar ko dah belajar macam-macam, ko pandai nak melawan bapak ko. ok, tissue mana tissue. sorry abah.. =(

ok, kesimpulannya kena tengok cerita nih.
sya lepas tengok terus google semua matches geeta phogat and babita kumari.
walaupon scene dalam movie dangaal ni ditambah salt and pepper nak bagi sedap sikit (standard la movie kan), tapi serious puas hati. contoh macam dalam cerita ni coach tu digambarkan sebagai seorang yang ntahpape, tapi in real life tak taw.
jangan emo ngan coach dia pulak.
bhahahahahahaha.

movie wajib tengok !
 

ok bye (dato aliff syukri)


6 comments:

  1. Sya, bash suka alasan teringin tu.. hahahha. Memang bagus betul. Selalu jugak terkena sebab ingatkan best tapi sudahnya tak best sangat pun. Minat gak Amir Khan tapi bash lagi minat cite tamil... hahahhah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena guna alasan tu bash. kompem jadi punye. bhahahahaha.

      cite tamil tu abah sya. pening. bhahahahhaa

      Delete
  2. Sya... memang nak tgk cite ni jugak... mesti cari masa gi tgk ni... ramai cakap best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti cari??? whattt? nak download eh? bhahahahahahahaha

      kt cinema tengah ada lagi WE> kalau nak tnggu versi download, lama sket kot klw nak yg gambar cantik. hiks.

      Delete
  3. dah lama sangat saya tak tengok movie. rasanya sejak ada anak kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. usy. memang lama sangat dah tu ! hehe

      Delete