In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Wednesday, February 1, 2017

kelas mengaji al-quran untuk anak-anak. jom celik tajwid!

assalamualaikum w.b.t.

harini sya  nak share pasal kelas pengajian al-quran.

sya rasa as parents, kita nak terbaik untuk anak-anak kita. bukan setakat nak cemerlang dalam akademik je, tapi agama pon sama.
tolongggg la. ajar anak mengaji. make sure anak baca lancar. tajwid betul. tersangat la berguna dunia akhirat.

jujur sya share pengalaman masa belajar dulu, ada je kawan-kawan yang tak lancar mengaji.
ada yang baik, memang calon muslimah, tapi bacaan agak berterabur, tajwid lintang pukang. serious terkejut. tapi salah dia ke?
sekurang-kurang nya dia bersungguh nak betulkan bacaan dia.

so tolong la parents. ni tanggungjawab kita.
dari kecik kita dah patut tekan kan ilmu agama, mengaji semua ni.

so atas sebab ni, sya nak share pasal kelas mengaji oleh ustaz marzuki.
ni khas untuk orang-orang sekitar Bangi, Putrajaya, dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya.

-------------------------

ok, kenapa gigih nak share kelas ustaz marzuki?
ustaz-ustaz lain tak share pon. eh.

sebelum tu meh nak share biodata ustaz marzuki sikit.

✔ Lulusan bidang Al-Quran Wal Qiraat Shoubro Mesir
✔ Pernah berkhidmat di Institut Tahfiz Al-Quran Sultan Hj Hassanal Bolkiah Brunei
✔ Hakim musabaqoh Al-Quran
✔ Imam terawih sekitar Bangi & Putrajaya

ni versi skema. versi simple nya, ustaz marzuki ni dah la berpengalaman, lepas tu tersangat la sempoi & best bila mengajar.

sempoi macam mana? best??
approach yang fresh, anak-anak jadi bersemangat nak belajar.
tak percaya?
pergi try sebulan.
kalau balik tu rasa boring ke, ngantuk ke time mengaji, sila komen kat sini balik.
serious weh!

Ni sedikit info tentang kelas pengajian al-quran untuk pelajar sekolah menengah & sekolah rendah

๐Ÿ…พ Satu kelas 5 org sahaja (maksimum)
๐Ÿ…พ Seminggu 2 kali (1 bulan 8 kali)
๐Ÿ…พ Konsep: 1 to 1 (Tasmie)
๐Ÿ…พ Masa belajar: 1 jam
๐Ÿ…พ Hari: Sabtu dan Ahad sahaja
๐Ÿ…พ Waktu: 8.30 pagi-9.30 pagi/ 9.30 pagi-10.30 pagi/ 10.30 pagi-11.30 pagi



kelas akan diadakan di:
No. 31-1-1 A, Jalan PB2B Seksyen 9,
Bandar Baru Bangi

untuk lebih lanjut boleh refer facebook page Hadiiqotul Quran

ada kelas lain lagi, untuk dewasa, kanak-kanak seawal 4 tahun pon boleh.
boleh contact ustaz marzuki untuk arrange waktu.

Boleh call / message / whatsapp :
019-2029251


yang penting, kelas terhad untuk 15 orang je. So register cepat.
Kalau lambat, tunggu sampai next batch ada kosong.
huhu




jom belajar mengaji, jom celik tajwid!

ok bye, assalamualaikum!

p/s : suka tengok qari junior kat tv. untung makayah dorang kan..
moga adam pon jadi qari jugak. aamiin :)



4 comments:

  1. bgs juga cmni. boleh fokus pd yg belajar. sbb tak ramai dlm setiap sesi.

    ReplyDelete
  2. Hi, Great information! Would you please consider sharing my link to your readers? Please email me back at haileyxhailey gmail.com.

    Thanks!
    Hailey

    ReplyDelete
  3. Kadang2 kita xsedar yg kita byk spend ke tusyen tp abaikan ajaran alquran. Kn

    ReplyDelete