In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Thursday, February 14, 2013

Tukar tarikh ikut kalendar islam (For Wedding Invitation)

Dear Diary

Camne nak convert date to Islamic date?

Sya google and found few sources. Tapi ad slightly different (+/- 1 day)
Contoh converter;

Banyak lagi converters yang ada. Tapi yang mana satu betol ek??? Kalau tempah wedding card, dorang convert kan untuk kita ek?

16 comments:

  1. sya bukan kat kalender mmg ada siap2 tarikh islam ke? dulu pun ayeen guna converter..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ad ek?sya tgk kalendar dLm hp jek. hp lak cam ayam.adoi

      thanks ayeen~

      Delete
  2. lau tempah rsenye ckp je nti tulung tukar utk kalendr islam sekali ye heee

    *yg ada duit kt bks cincin tu duit tanda huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. whoaa...tanda pon dpt duet!! hehehe. best2!

      Delete
  3. kat kalendar petak2 tu pun ada sya.. tapi biasa kita leh request at vendor kad kawin mntak dia bg tarikh untuk kalendar hijrah sekali

    ReplyDelete
  4. lau dulu wat kad jemputan mmg letak tarikh bulan Islam sekali... skrg dh xde kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. da xde ek? td fill up booking form. kene fill in date kalendar islam. tu yg tetibe rs blur tu. huhu

      Delete
  5. tgk kt kalendar dear... tepat n jitu.hehehe

    ReplyDelete
  6. Kalau Hani tgk kalendar Kuda tu,mesti ada tarikh Hijri/Islam.. yg tu accurate! Hani pnah cek kat tenet,sib bek dabel konpom rupanya silap date..xleh caya generator ni kekdang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoL! Sya xteringat langsung psL kalendar kuda tu

      naseb vedor tu kate b4 nk prepare artwork dorg akan double check blk sume info.

      Delete
  7. aah, awin incharge claim ot ngn gaji...bz sgt, sgt, sgt....alahai....

    ReplyDelete
  8. aah. sara pn tgk kat calendar kuda. hehe. mudah dan cepat. hehe :p

    ReplyDelete