In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Thursday, January 31, 2013

Wedding Cik Mah vs Birthday Aiman

Dear Diary,

This Saturday Wedding Cik Mah..! Excited nak attend nih! And yang menambahkan level excited is Sunday birthday Aiman. Double yeay!! Hehehehe

So misi this week nak cari dua hadiah. Ngeeeeeee

OK, Sya nak mintak opinion kat sini.. Ada idea nak bagi apa as birthday present Aiman. Just nak share few things yang Sya pernah bagi as present. Some are described as common presents-la untuk birthday. Who knows kalaw korang pon tengah cari hadiah untuk boipren, tunang or hubby. Hikhik

1. Watch

First birthday Sya bagi Aiman jam. Time nih study kat matriks lagi. Berbekalkan duit elaun matriks, Sya pusing 1 Changlun (Changlun kecik je pon) and finally bought Jam BUM untuk Aiman. Time tu BUM tu dah kira branded abes..! Hahahahahaha

2. Wallet

First time jumpa Aiman Sya bagi die wallet. Jenama? BUM jugak. See.. I told you BUM tu dah kire legend dah time study! Hahahahahaha

3. T-shirts
Sya bagi few helai t-shirts letak dalam kotak. Brand? Malas nak sebot lagik! hahahaha


4. Sony Bluetooth headset/earphone
Bila Sya ingat pasal nih, memang rasa tak boleh blah. Nak tergelak pon ada!

Just imagine, Sya proudly handed a box (hadiah) to Aiman, when he opened it, macam biasa la.. ada ucapan sepatah dua kata. Tapi few minutes pastu tetiba Aiman tanya "Sya, charger takde ker??"

Masa tu muka merah habess! Malu giler.. Sya tertinggal charger kat kedai tu! Luckily bila Sya call dorang kata memang Sya ada tertinggal. Dorang soh datang amik kat kedai. Keji Clumsy kan?

5. Photo Frame Ferris Wheel
Adik Sya kata nih hadiah paling ntahpape die penah jumpa. Di usia menjangkau 24 tahun, Sya bagi Aiman photo frame kecik-kecik bentuk Ferris Wheel, pastu siap boleh berpusing sambil kuar music. Boleh imagine??

Yang lagi kelakar, Sya siap cuci gambar Sya ngan Aiman, and tarok siap-siap. Hahahaha. Ladiezzz sangat taw! Hehehehe

6. Sony walkman


Aaa...nih memang takde element surprise. Sebab Sya tak sempat nak cari hadiah, so time jalan-jalan Aiman terjumpa walkman nih. Been eyeing this walkman dah lama kata nya. Coincident yang limited edition tu da abes. Kire lucky la because kitorang sempat grab. Sya volunteer bayarkan. So, consider bday present for that year. Keji kan?

7. Makaaannn
Aaaaa...yang nih memang tak payah explain la kan.. Hehe


Sya beli kek chocolate banana, order pizza, visit dia kat hotel. Siap bawak konco-konco (adik Sya 2 orang) which at the end pizza ngan kek tu kitorang yang makan sebenarnya. Aiman makan sikit jek.

So, tahun nih nak bagi apa? Ada idea tak?? Suggestion please.. Tak taw nak bagi apa..

Ingat nak beli kotak besar, duduk dalam tu diam-diam, bile Aiman bukak jerit SEPRAISSSS!!

Takpe la kalaw Aiman yang bukak. Kalau orang lain? Haaruuuuu!!


35 comments:

  1. why not bagi kasut pulak? ok apa i selalu kasik kasut kat my husband :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasot OK kan tp Sya xtaw Aiman size ape. adoi

      Delete
  2. Ehehe...idea duk dalam kotak tu cool la sya.Tryla.Hehe.Hurm...sha pon selalu x gheti nk bg ape.Kalau bagi tiket to somewhere mcm pg legoland ke.X pon pakej honeymoon ke (advance gile) haha.Idea sengal truly from me.Hikhik.Sowi x membantu.

    *sya...nak jmp kamu.nanti kte jmp kt kenduri cik mah nak?sha dah contact ngan awin skali.hehe. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dok daLam kotak pstu 1 haL Lak Aiman nk kene anta Sya balik Perak balik. hehehehe

      tiket OK gak. tapi Legoland mmg TAK la Sha.. cm rombongan dak sekolah lak rase. hehehe. guro!

      Delete
    2. alamak.. u all buat reunion kt wedding cik mah ke? Cik pia xdapat pegi la... cik pia ada program sekolah, huhuhu..

      Delete
    3. aisehhh..! kLW x, boleh meng-havoc kt wedding cik mah

      Delete
    4. jumpa kat wed cik mah esok...

      Delete
  3. bagi set minyak wangi/ brgn bodyshop ok x..hik2..atie ni peminat body shop tu jelah yg terlintas..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiman pelek sebab die xminat bodyshop. Die mmg pelek!

      Delete
  4. sya orked + s h a,

    jom p rumah cikmah jom! bestnya kalau dpt jumpa korang ramai2 kan.

    kita insyaAllah sampai dlm kul 2 di rumah cikmah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom2. hehehe

      tp koL2 cm Lambat sgt je yang.. Sya dtg naek train sbb mLs nk drive. then Aiman tolong fetch. pstu nk kejar train bLk perak pulak.

      npe La Sya tak ter-pk nk drive kan.. adoii

      Delete
    2. Boleh3.Hikhik.Beshnye.Nanti jumpa kte ambik gamba taw.Sha setakat ni janji ngan awin kul 1 nak jmp.Awat lmbt nau kul 2 cikCT.

      Delete
    3. kan..! awaLsket La ct. boLEh camwhore.erkk..korang dtg ngn sape ek? bawak Aiman aci x? hehehehe

      Delete
    4. tunggu awin tau, dtg dr sabak bernam, takut sesat pulak kat kl nun...biasa la org kg masuk bandar ;)

      Delete
  5. tq ke blog KA. dah follow sini juga .. 208

    ReplyDelete
  6. OMG... ferris wheel itu sgt comelll.. kalu cik pia bg yang tu kot... sentimental value ckt.. mana nk dapat sya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker? Sya rs cm selekeh sket. hoho

      cm bday zaman skolah lak. hehehe

      Delete
  7. wahhhh thanks le bagi idea utk birthday present ni. next month birthday hubby cha. tu dok carik2 gak barang utk dia...

    sya pergi yeeee wedding cik mah? insyaAllah kita jumpa kat sana la ye. if sempat. Cha mungkin akan sampai lambat sikit, ada kenduri uma pakcik. hoppee dapat jumpa u olls..

    ReplyDelete
  8. lelaki paling susah nk fikirkan adiah nk bg kt die..luckily aiman suka gadget2 ni..kalo tunang fadh, mmg xguna sgt..stp kali besday, pening nk pikir which is better 4 him..stress la nk bg adiah kt laki ni..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiman suke gadget. tp Sya lak kuranggg.. So xtaw ap gadget yg best. So, kire same jek. last nye pening jugak nk bg ap. hoho

      Delete
  9. bagi jam dinding n tulis wish kt situ...sha pun wat cmtu..skrg dh kawen..jam tu gantung kt dinding umah..leh jd sentimental value for years to come =)

    ReplyDelete
  10. yup few years back around 2006-2008 tu mmg BUM / bodyglove / quicksiver / roxy pemes. haha


    dari kasut sampai ke accessories mmg beli brand ni.

    hahaha skrg dah tak kisah, semua rembat jek. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. kan.. luckily someone back me up. mule2 cm segan nk share kt cni. hikhik

      Delete
  11. try bagi something craft dari hasil tangan sendiri. kalau masak tu biasa la kot kan. means buatkan album perkenalan antara sya dgn si dia ke ? pastu be creative dgn tempek2 mcm2 hasil guntingan. haha. my idea.. complicated. sb tgh saket otak nk siapkan utk si dia next week yawww...

    p dot s: wish me luck here tq XOXO~!!!

    ReplyDelete
  12. idea last tuh best..kang bukak2 kotak sergah dia, kang terperanjat pulak cik abg tuh..kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. xboleh apply. sbb xde kotak yg muat. badan tgh sehattt sgt skang! hehehe

      Delete