In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Wednesday, April 20, 2016

review : skip hop duo signature

assalamualaikum wbt

dear diary

sya update blog ni. japgi ada la yang tanya, kat office takde keje eh? pffttt

ok, pasal diaper bag. ada macam-macam diaper bag sekarang.

sya beli dua je. so review satu-satu ok. start dengan skip hop.

sya chose skip hop duo signature. ada banyak designs dah sekarang, boleh tengok kat website skip hop sendiri.

ni antara designs yang ada

bag besar so banyak barang boleh bubuh. tapi daper bags sya rasa kebanyakan nya memang size gedabak kan..

ok, so syok tak skip hop? syok! 
gitu je review nya. boleh?? hahahahahhahahaha

compartments banyak. syok. 
tapi walaupon compartments banyak, still bila nak cari kunci kereta dekat setengah jam jugak. kadang-kadang rasa nak tonggeng semua barang dalam bag tu. hahahaha. ok, jangan tiru!


kemaen cantik dia susun barang-barang baby dalam ni kan.
sya pon cenggini sebenarnya.. cewah. tapi awal-awal la.
bila dah kt luar tu, 10 kali ko bawak keluar barang pastu masuk balik, dia dah tak ghupe gini dah.. hoho



bila dah banyak sangat barang kita sumbat, barang kita lagi, plus botol susu anak, pampers, wet tissue, air standby, etc., boleh senget jugak bahu. Lagi pulak kalau species kuat berjalan macam sya. 
so boleh la sangkut je bag tu kat stroller cam gini haa...

kalau taknak sangkut, kot la for safety reason ke hape, boleh la request suami pegang kan bag.
bak kata kak ecah, suami yang siuman insyaallah akan tolong..

tapi kalau ikot sya, usung je bag walaupon berat. insyaallah.. pahala dapat, lengan pon makin sado. tak gitu? hiks

skip hop duo signature ni comes with changing pad
yang ni favourite sya! pasal senang kat luar nak tukar pampers baby. kadang-kadang kalau terdesak ke apa, sya guna je changing pad ni as lapik bagi adam baring. contoh macam kalau pergi kenduri ke, pergi open house ke..



camni la ghupe kalau sya yang pakai. 
sya punya design onyx tile
sya crop muka sya pasal nak suruh tengok bag. karang bag orang tak pandang, muka kite pulak di-komen nye suruh pakai bedak la, pakai lipstick la .. 
(mak sya setiap kali sya nak keluar mesti tanya "ko tak pakai lipstick ke long?" hadoiii)

sambung balik.

sekarang senang, pergi office ke pergi jalan-jalan ke, sya hangkut je diaper bag skip hop ni. buat masa ni tak rajin nak tukar-tukar, pakai handbag pulak ke apa. even pergi kerja pon memang guna diaper bag ni siap package dalam ada wet tissues, pampers, macam-macam la. hahahaha

bag sya ni je berat lebih 2 kg sya rasa. serious. owh, ni satu lagi sebab napa sya suka skip hop duo signature. dia tahan.

lepas tu tali yang kat bahu tu dia kan padded kan, so takde la melecet even bag kita tu berat macam bawak batu. tapi lenguh tu of course la kan.. pasal dia berat. yang tu takdapat la nak nolong.. huhu

harga? memang mampu milik. tak silap, sya beli haritu dalam RM 300 include postage. ke tak sampai 300 pon. sangat berbaloi untuk sebuah bag yang boleh dilenjan kawkaw.

tu je..

ok bye (dato aliff syukri)

disclaimer: pictures from skip hop website







8 comments:

  1. Hai sya. Laa nape tak pakai je carrier tu hehe. Kami selalu travel berdua sbb still pjj dgn husband. So carrier mmg sangat2lah penting hehehe. Travel naik train. Turun train pakai carrier. Termasuklah jalan2 sbb adra dah takmau duduk stroller sangat hahaha.

    Comel gila la diaper bag ni. Tapi eka tak pakai diapers beg besar pun skang. Bawa yg penting je klu kluar. Beg comel muat diapers 4 helai, baju dua pasang, napkin sabun n lotion2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal.. sya cm x confident. lagi satu, die ttp baju. omak nak bergayo tak boleh. hahahaha. tp kene start dr skrg ni. pape hal pasni senang klw nk kemane2 berdua je ngn anak kan..

      sya klw kuar sume pon cm penting. hahahahaha

      Delete
    2. hehehe ala takpe demi anak. Tak lama pon hehe nnti dia da pandia jalan, kita dah bole bergaya smula hehehe.

      hahaha dlu saye pon cmtu tp slps suami ckp takyah banyak2. saye bawa yg penting je

      Delete
  2. cantikk! dlu kenan sgt skip hop duo signature ni..tp tiap kali tgok rege xjd beli..hahaha..lastly beli beg diapers kura2 tu je suh apak die carry..maknye xkoser..nk lenggang je tolak stroller..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. diapers kura2 yang mane eh? simple dimple ke?? hahahahaha. lawak fadh

      Delete
  3. hoihhhh. update blog lagi. xde keje eh.

    statement bagi panas. HAHAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      tu lagi bagi panassss. hahahhaahhahaha

      Delete