In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Friday, April 15, 2016

klinik kanak-kanak ong, ampang point

assalamualaikum wbt

dear diary

saja nak share / simpan kat sini.  in future senang nak refer.

few weeks ago, adam kena demam. first time demam ni. package ngan batuk flu bagai. sadis gila rasa. punca nya sya demam. pastu transfer kat adam. transfer kat Z sikit tapi sikit je la.

mula-mula bawak pergi klinik kita, doctor cakap tak perlu ubat. babies dia tak recommend sangat makan ubat. tp kena monitor suhu. selalu lap badan. ada la few tips doctor share. mostly on cara nak regulate suhu. tapi yang penting kena monitor la.

balik rumah, makin panas pulak. so malam tu, kitorang pergi pulak klinik gomez. dapat la ubat demam, flu dengan phlegm. ok, so kitorang pon bagi la ubat.

lepas tu demam dah ok. tapi flu ngan batuk tak hilang lagi. especially batuk. time tido pon terbatuk-batuk. stress sya!

so kali ni nak bawak pergi klinik kanak-kanak. so yang paling dekat is klinik kanak-kanak ong. plus, banyak positive review sya baca.


ok, sya suka klinik ni. sebab dah nama pon klinik kanak-kanak kan, cara doctor tu check memang mesra kanak-kanak betol la! hahahahaha. doctor pon memang check thoroughly pastu dia akan consult kita in detail. puas hati la dengar explanation dia. siap tunjuk gamba macam-macam nak bagi kita faham. pastu doctor soft spoken. sejuuuuukkk je hati dengar.

operating hours klinik kanak-kanak ong. dorang closed on public holiday je.

dah settle semua. so charge dia camna?

sya tak sure rate harga ubat berapa. sebab adam haritu tak dapat ubat pun. dia kata adam ok je. normal and dia akan baik sendiri nanti.

untuk adam haritu, kene baya RM 60. consultation sahaja. untuk ubat kena check balik. ngee

ok, tu je. bye!

1 comment:

  1. suka Dr ong. tadi google no phone , terjumpa post ni hehhee. dia friedly kan, and paling best dia ada jawapan setiap soalan.

    tapi takde stock pulak utk vaksin 2years T_T

    ReplyDelete