In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Tuesday, April 19, 2016

samyang extremely spicy ramen

assalamualaikum

dear diary

haritu nampak kat facebook kemain hangat orang share pasal issue korea samyang ramen ni. kejap haram kejap halal. sebelum ni tak pernah ambik tau pon. lepas kes haram-halal tu, hamik! sana sini orang share pasal ramen tu.

orang kata dia punya pedas memang boleh bagi telinga berasap, lidah kembang. of course sya excited! pasal sya gila pedas.

so weekend baru ni, masa balik ampang, sya pergi la korean street yang dekat dengan ampang point tu kan, pergi dekat korean mart tu, beli la sepacket samyang ramen - hot chicken flavour. terpampang kat cover tu dia tulis extremely hot! makin  excited la sya.

macam-macam ada. sepatah pun sya tak paham

sebab tak faham tulisan korea, sya bawak picture. sambil pilih, sambil compare dengan gambar yang dah save dalam handphone. gigih! hahaha


nampak tak? nampak tak?? yeay!

lepas beli tu, malam nya apa lagi, sya pon ajak la my partner in crime aka Z, try ramen nih. 

sepacket pon besar ha.. puas hati la!



finallyyyy! dont judge the book by its cover.
nampak je selekeh gitu. memang sengaja bagi selekeh. sungguh! hahahahaha

so, best ke? 

hmm.. berasap weh! kalau breastfeeding ghenti kan makan samyang spicy ramen ni. merah bontot anak kang. huhuhu.

kalau gila pedas, go for this. puas hati! dont worry, orang yang betul-betul gila pedas tak kan terjejas takat makan spicy ramen nih. eceh.

yang bagos nye ramen nih, walaupon dia besar gedabak size macam mamee chef tu, tapi die cepat lembut. rendam dalam air panas kejap je. tak macam mamee chef! tetibe. huhu

so dah tau dah. samyang ramen EXTREMELY spicy ni memang favorite Z saaangatt!
ok Z, kita penuh kan cabinet dengan ramen ni eh. hari-hari kita makan ni. hahahahahaha

tu je..

ok bye (dato aliff syukri)



10 comments:

  1. waaa nak try tp xde keberanian. sy mmg suka pedas tp kalau tahap pedas melampau ni kang buasir plak .hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha. give it a try la. buasir tu x sure, diarrhea itu pasti! hahahahahaha

      Delete
  2. mohon jgn update blog selalu sgt. i is jeles! HAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahahahahaha. slekeh eh! hahahaha

      Delete
  3. memang pedas gile ke sya? sedap x?
    ku suke makn pedas berapi nih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap and pedasss...! sng cite, wajib try ah. hehehe

      Delete
  4. Nak try tp anak bf lagi hehehe mmg hati2 takut kang dia tak tahan. Mamanya ok hehe

    ReplyDelete