In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Wednesday, May 15, 2013

White Lace

Dear Diary,

Lame gile tak update blog. Progress takde nak update ape kan?? Sya stop dulu wedding progress. Maybe July baru sambung. Sebab June definitely will be a hectic month sebab ada few things nak kena settle.

OK, ni saja nak share cerita and nak bagi cuci mata sket. Sya selalu jugak dapat email, message (mula-mula Sya pelek. camne pulak boleh dapat no hp nih. Then baru teringat pasal ads sewa baju tunang. Hehehehe)

Sya received banyak requests sebenarnya pasal lace and tailor. Ada yang mintak tolong belikan, carikan, check kan harga, macam-macam la. So far Insyaallah tak pernah lagi Sya reject. Cuma kalaw yang request Sya tanya harga ngan tailor, yang tu Sya memang tak boleh nak jawab la. Sebab rasa nya better tanya sendiri. Tapi takpe, orang kata malu bertanya sesat jalan kan... (Sya la tu.. Malu nak tanya orang sampai ter-bagi undi rosak time PRU13 aritu. Iskk2)

Dalam ramai-ramai yang request. Dewi (kalau dewi baca entry nih, hope u don't mind that I share here) antara yang paling comel! Hehehehe. Tersangat la polite. Sayu hati baca. Hehehehehee

OK, malas nak cerita panjang. So activity weekend aritu Sya survey kain lace warna putih as requested. Nak tengok pictures?? 

White Lace Type 1: RM35 per meter 
Yang ni Sya survey kat satu kedai je. Tak larat nak pegi next kedai sebab nya kebetulan haritu tersangat la panas.. (Eh. skang panas gile kan? Malam-malam tido pon panas. Aircond 24 hour bukak. Masaaakkk la nak baya bill letrik bulan nih)

 White Lace Type 1
Sya cam suka lak lace ni. Sebab lembut tapi bunga die timbul. Tapi da plan takmo pakai lace untuk baju nikah. Camne nih??? Dilema la.. 

 White Lace Type 2 : RM25 per meter
Yang ni sebijik cam baju tunang Sya aritu. Tetiba lak Sya dapat idea. Idea apa? Haa...tu kena tunggu Sya check budget dulu. No budget no talk. (Sedihh..tetibe! Hahaha)


White Lace Type 2
Sya nak amik gambar nyonya tu pon sebok nak goyang-goyang kan lace tu. Dia budget cam membantu Sya.
Siap cakap "hmm..OK? OK??" (asking whether what she did will make it (the lace) looks better in pic)
Sya pulak dalam hati "Could you please stop doing that" 
tapi yang keluar kat mulot "OK. OK.". Ceh!


Kalau ada yang interested especially those from Perak, boleh la datang ke Kampar (Cewahh! boleh jadi Duta pelancongan Kampar nih) Sebab kalau korang beli banyak rasanya boleh nego lagi. Tapi kalau setakat nak 2 meter, 3 meter, better La pegi je kat Jackel ke apa. Tak berbaloi. Kampar sangat la panassss (tetibe downgrade Kampar. Apekahhh??? Hahaha)

Ok, sekian update untuk dis week. Ngeeeeee =)




29 comments:

  1. ala jauhnya perak huhu tapi lawa la. memang tgh carik lace untuk baju bridesmaid i ni u update kaler puth mcm menarik plak terus ting idea datang haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. tu La psL. Sya pon cm2 Cha. Tp kene pk budget bLk ni. Bridesmaid kLw sorg xpe kan.. hoho

      Delete
  2. yezza sya!

    ramai kan yg request lace mcmni? antaranya ialah kita yg direct call sya terus pastu suruh carikkan on the spot. kejam betul CT ni kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. ps2 xde kaLer. kedai tu La yg kejamm. hehehe

      Delete
  3. sha, ni yg orang salu pggil prada lace tu ye???

    ReplyDelete
  4. salam dear. sori mencelah sedikit.. pasal sambal goreng ikan bilis tue... huhuhu..yup postage RM10. pos laju. klu masih lagi berminat, email kat saya eh.. akucinta03@gmail.com, atau sms ke 0126122916. tq..

    http://bebelancinta03.blogspot.com/2013/05/sambal-goreng-ikan-bilis.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. hehehehe
      OK2. memori betol sambal tu. teringat time skola. hehehe

      Sya da email taw =)

      Delete
  5. cantiknya lace tu.. =)

    **nak buat smbal tu blh blnder cilinya..cuma kureng tahan skit la nti.. mngkin ikan blisnya cepat liat cmtu.. tu pun tgk pada jenis ikan bilis juga la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu La. Sya jumpe blogger jual sambaL tu. so psni kLw teringin boleh order je. senang..! hehehehe. idop nk senang je kan.adoi

      Delete
  6. tumpang iklan, visit la http://www.facebook.com/LaceBeadsRhinestonesAndSuch. Jual lace, border lace and etc dgn harga berpatutan. :)

    ReplyDelete
  7. cantiklah sya lace yang pertama tuh.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik. lace sume pon cantik kan. Lg2 Lak kLw nak kawen. tgk Lace mcm tgk ape da. hehehe

      Delete
  8. Replies
    1. betoL2. Sya nye lace pink beli time tunang sampai skang xwat baju lg. hoho

      Delete
  9. Lama tak lalu Kampar. hehe.

    ReplyDelete
  10. cantik2 tapi fiqa nak beli dlm 2 meter je, so mcm kalau ke kampar tkot duit minyak lah yg perabih hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoL. boleh laq pegi jakel xpon kamdar. Hehehe. Harge pon lbh kurang

      Delete
  11. Sya!!!!

    suka lace yang first tu... alahaiiii achaner ni?? berkenannn ni boleh tampal pastu jahit beads kat bju raya nih~ isk Kampar oh Kampar~

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh. advance nye. Ni la die kLW org creative nih. Ade je bende nk wat. Sya nk jahit baju ujung lengan pon xreti. jahit beads mmg mintak amponn La.. hoho

      Delete
  12. Wahh...cantiknye.Sha pon ske lace jugak.Tapi x gune elemen lace pon dalam baju nikah.Harga dia menarik.Kalau jakel bukan lagi mahal ke sya.

    psst:sha pon rase benda yang sama.panas sgt3 sekarang ni.selimut tolak jauh2 da skrng.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sya nye baju nikah pon xgune lace. sbb tunang aritu da pkai. nk laen pulak. chewahh!

      Delete
  13. Sya jela buat business jual lace, comel je siap promote..hee sekarang memang panas gile la sya, dija tak ade aircond kipas tak cukup wooo T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. business xpandai. gpon cm xberbaloi jek. hohoho

      kipas pon cukop. tp sejak panas ni jgn kate aircond, rs nk beli peti ais besa ps2 ddk dlm tu

      Delete
  14. not bad harga lace tu..kat Kamdar KL ni lebih kurang tu harga tp design mcm x cantik sgt..huhuhu.pastu pilihan xbyk.. :(

    ReplyDelete
  15. Uhuk, uhuk!!! Patutlah tersedak. ada org sebut nama rupanya.

    ReplyDelete
  16. sya blh pm tak kampat kt mana? nsyazawani@yahoo.com

    ReplyDelete