In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Friday, May 31, 2013

Siapa Kata Sharing is Caring??!!!

Dear Diary Korangg...!!

Nak tanye, sape kat sini yang tak beli or book lagi doorgift (like mugs, chocolate, glass jars, etc), paper bag, favour box, or pape la wedding stuff???
Selalu kalaw Sya mintak quotation, confirm they'll sound something like this;
< 100 pcs         : RM 15
100-300 pcs     : RM 12
300 - 500 pcs   : RM 10
500 - 1000 pcs : RM 8
>1000 pcs        : RM 5
> 2000 pcs       : RM 3
Pernah tak korang nak beli benda tu dalam 100pcs tapi harga cam *$@#!*&%$$#. So korang pon tak jadi. Pernah tak?? Pernah  tak?? Nampak tak betapa beza nya harga kalau kita beli in bulk?

Sya ada idea. Apa kata kite share?? 

So, saya menyeru kepada semua yang nak kahwin, marilah kita bersatu-padu, kita order bersama-sama. Yang untung kita jugak. Sekiann..
Hehehehehehehe
P/S : Sya tengah survey paper bag/favour box ni. Tapi nak beli dalam 700 pcs jek. Adoii..

cantek kan? tapi kotak ciknonet camni boleh isi ape jer???

26 comments:

  1. Replies
    1. comeL tang ribbon ngn bunge kan.. hehehe

      Delete
  2. comel kotak tuh. bole letak chunky choc or accecories yg cantik2..

    ReplyDelete
  3. Sya...Dila still xde idea doorgift nk kasi apa..wedding lg 3 bulan... gila kental x?huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kental. Eh, dila kawen duLu ek? Sya 6 bln lagi. so boleh rilex2 duLu. hehehe

      nk beli doorgift nnti gtaw. kot2 boleh tumpang sekaki. hehehe

      Delete
  4. ahahahhaa..your turn plak rasa pening2 mencari..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu La die.. br nk warm up survey mcm2 nih.. huhu

      Delete
  5. sha : sha beli on9 kot dat why harga die mahal mcm tu..xsilap fadh kalo beli kt luar kotak bulat mcm ni bnyak jual..sebijik mcm ni pown ade..50pax dlm rm40 ke 60 mcm tu..siyesss..sbb fadh penah tgok kt nilai mase survey hr tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sya penah pegi Nilai fadh.. punye La panas. hoho

      tgh pk nih whether nk pegi Lg or Xnilai tu. huhu

      Delete
  6. haha good idea la u nak share. serius. sebab kalau nak order sikit memang jadi mahal huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..most vendor bg harge murah kLw beli byk =)

      Delete
  7. Ala sha lmbt kasitau... Sara dh beli segala nala utk doorgift... Sobs..

    ReplyDelete
  8. sya, apa kata kalau bg cake in jar..? atau custom made chocolate bar ke.. rasanya tu lebih jimat kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cake in jar boleh pengsan. so far Sya survey sume charge RM5 per pcs.

      Delete
  9. haha..pening jangan tak pening sha..bertabahla anda ye :)best of luck :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bertabahla?? hehehehe. perkataan pelek tp benar. hehehe

      Delete
  10. ayoyo..mhl nye mug ..sha kotak tu xde lah mhl..ms MG blk siam ari tu murah jerk..tp biasa lah...klu amik cket2 kedai mmg cas mhl..kotak tu isi jerk gula2..nk cantik cket..letak je sampah sarap heeeeee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu La.. Slalu kedai bg harge best kLW purchase 1000pcs ke atas

      Delete
  11. alaa... anis doorgift anis diy la syg.. goody bag, tq tag dll pun anis ambik pakej la syg.. cuma aritu je nak tempah buku doa bawak 50 mmg xdapat.. so sgt sedih.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. whoaaa... anis hebat DIY xpe.. Sya kLW DIY hancoss.. kompem xjadi..

      Delete
  12. dear..mmg nk yg nh k?
    huhuhu.
    im looking for jar..
    klo x boleh share2

    ReplyDelete
    Replies
    1. jar Sya da tempah ngn lurvering. sbb da siap sticker ngn ribbon skali

      Delete
    2. boleh bg link x? nk tgk n survey..thanks dear..

      Delete