In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Friday, May 17, 2013

Cantik ape wife Jehan Miskin!!!

Dear Diary,

Rasanye sume pon da taw Jehan miskin da kawen. Sya pon google la pictures dorang sebab excited sangat nak nengok bini Jehan. Lagi-lagi pulak adik Sya kate wife die orang Korea. Perghh.. makin excited la!

Sya viewed some of their pics dari blog murai, rotikaya, etc. Tapi tak berape best la bile ade yang komen kate wife die tak cantik la. Siap ada yang kate Jue lagi cantik la. Ha.. yang pasal Jue lagi cantik tu memang cam bangang sket. Sya tak boleh kalau orang compare dengan EX nih. Bayang kan kalau orang cakap kat kite "Eh, ex-gf tunang awak yang dulu tu kan lagi cantek@KURUS dari awak." 
Tak rase cam $%^@%^#$&???

Lagi satu, Sya tak paham in what sense orang boleh kate person A lagi cantik dari person B. Ibarat cakap Che' Ta  (Rozita Che' Wan) lagi cantik dari Erra Fazira. Sya rase same je cantik nye. Kadang-kadang Erra pakai baju putih, nampak lagi lawa dari Che' Ta, kadang-kadang Che' Ta pakai skirt pendek merah nampak lagi lawa dari Erra. So benda ni subjektif. Lagipon tak elok la compare-compare kecantikan orang nih. Lagi-lagi kalau yang meng-compare tu pon tak berape nak cantik kan.. hehe. Guro..

OK, jom tengok pics dorang (Sya yang nak tengok sebenarnye. Hehe)

 Wife Jehan
Cantik sebenarnye die ni. Tapi tak paham sape yang bagi die scarf tak complete nih??? Adoii. Rase nye kalaw die pakai tudung bawal pon cantek nih! Tapi lesung pipit memang comel. I loikeee!

Sepadan je Sya tengok. Kan..?? kan..??

Tapi mak Jehan ni memang cantik. Mak wife Jehan pon cantik. cam pelakon. Boleh imagine time muda camne.. Kagommm.. 

Prewedding dorang rasenye. Tak ingat. Cantek ape wife Jehan

Nak buat pre-wed photoshoot jugak la (ewahhh. Hahaha)

Sya rase cantik jugak wife Jehan nih. Kadang-kadang Sya tengok muke die ade ala-ala Amber Chia sket. Sikit je la.. Hehehe

Moral of the story: Sume org cantek. Jangan kutuk orang. Tapi kalaw orang tu buat phuiii, tu laen cite. hahahaha

Notes: Wedding of Jehan Miskin, Pre-wed of Jehan Miskin (sume Sya google je)

27 comments:

  1. part amber chia tu iera rasa btol
    ada ala2 amber chia
    iras skit2 la
    sume orang cantik act
    tp tu la kan ... ada je mulut2 gatal nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. seppp! Sya ingt kan Sya sorg je rase cm2. hehehe. ade iras2 kan dorang =)

      Delete
  2. kalau kat mata i tgk wife jehan ni mcm chinese sikit. ke japanese? haha sama je kot sebab sepet kan mata. tak kisahla cantik ke idak kan yang penting hati tu kasik cantik. ele yg kutuk tu cantik sgt ke huhu. suka tengok gambar pre wedd dorg. ala2 korean series kan huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'am. mcm japanese girl. sbb mate sepet. hehehe
      comel kan prewed dorg =)

      Delete
  3. mulut orang memang macam-macam..padahal dia bukan buat benda tak elok pun..kawen kott..kan perkara baik..cantik ke tak muke..itu no.2,yang penting perangai tuh kena tengok..cantik ..kan sha kan..hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann! org skang mengomen xde insurans (slalu org kate mulot xde insurans. hehehe)

      Delete
  4. rasanya silap pada scarf tu je..kalau pkai shawl, bawal ke..cun jekkk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol sangat!!! tp ye La..die pon bukannye pakai tudung. mesti die xtaw sgt kan. wondering sape yg suggest die pkai cmni. ke idea wife jehan sendiri? ntah la..hoho

      Delete
  5. cantik ni ikut mata msg2 lah kan !

    ReplyDelete
  6. Sya gi wat prewedding cepat.. mesti lagi meletop hee cantik tu subjektif..tapi dija suke jue..haha sebab memang suke tengok org2 yang cantik ni :) eh suke je jue tapi tak la suruh jehan pilih jue.. dah jodoh dia dengan gadis korea, tapi serius bila dia senyum nampk lesung pipit comel la.. mata jehan ngan wife dia sama kan..comel je dua2 senyum.. dulu dija tak suke jehan sejak mastrchef dah tersuke dia hee gyimo satu! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgh plan nk wat prewed nih. tp xd idea lg. huhu

      Delete
  7. semua mahluk ciptaan allah kat dunia nie cantik-cantik belaka :) tak kisah lah kan kalau ada org nak kata dia x cantik dari segi paras rupa, mungkin hati dia baik, sebab paras rupa nie bukan boleh menjanjikan kebahagian kita, hihihi

    ReplyDelete
  8. bila sya ckp br sedar..mmg ada iras2 amber chia..hihi

    muka dia mmg sama ngan jehan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. Ok la. iras2 org kater ad jodoh. hehehe

      Delete
  9. Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik. Promosi dan GA jg sedang diadakn sempena pembukaan blog shop ini. Jangan lupa follow juga ye..

    Terima kasih =)
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. haah betul la napa diorg bg pakai scaft.lau pakai bawal tkt leceh..baik su pakai tudung segera..mesti cun melecun.serius..

    ReplyDelete
  11. oke sya mmg cantik.. hehe. eh lari topik plak.. murah je wat pre-wedd.. panggil adik abang kakak jadi jurucameera.. hasil x bagus xpe at least ada kenangan.. atau STD?

    p dot s: sara soh adik je shoot kan.. tgu lah hasil serabut.. bhuahahahaha,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. Sya ad gk ter-pk cm2. tp adik pon cm malas jek. huhu

      ha, nk tgk pic nnti!!!! =)

      Delete
  12. cntik je dia ni.. dh yg tgk mata org malaysia. dia ni korea.. cer dia dressup cm pelakon korea, mesti dorg terliur gak.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. kann.. koreaaaa...kulit cantek! hehehe

      Delete
  13. serius la kalau dia bgi pakai tudung ikin ke mesti cun..sbb nampak mcm malay je dia ni..

    ReplyDelete
  14. org y ckp xcantik tu mst die hati kat jehan.. frust punye pasal kan? hehehe, mmgla npk pelik die pakai tdung.. dh kate minah korea kan? hehehe

    ReplyDelete
  15. I like what u said.kecantikan ialah terlalu subjektif.not nicela to compare ppl like that.I like her pleasant look .sedap memandang.sumore so sweet

    ReplyDelete