In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Wednesday, June 1, 2016

chillex concept cafe, sri iskandar

assalamualaikum w.b.t.

dear diary

wordless wednesday?
nope. tapi harini rase nak use less words.
hahaha
yolah tuu..

ok, nak cerita pasal chillex concept cafe, located at sri iskandar.
chillex cafe ni dekat je dengan uitm sri iskandar.
so boleh kata port lepak budak-budak uitm la ni..
ecewahh

adik ipar sya yang berkobar-kobar suruh sya try sini.
sbb sya memang gila spicy food, so ada satu menu ni yang kalau ikut adik ipar sya, recommended habis.

ok, tak payah cerita banyak la.
sya share pictures ok?



cool cafe.
sempoi je.
kemas.
rasa macam ada kat rumah sendiri pulak.
hiks


our drinks.
sya punya yang tengah-tengah.
kopi panas.
hahahahhha
tak hipster langsung kan..
well, ada banyak la air to choose from.
kalau yang ber-caffeine ni ada air expresso, latte, mocha, capuccino, eh banyak la.
tapi sya still dengan kopi panas sya tu!
hahahahhahahaha


cheezy nachos
percaya lah.. sya boleh buat lagi power dari nih.
hahahahahahaha
ok, tipu.
cheezy nachos ni average je pada sya.
kira menu selamat la.
you can never go wrong with a plate of cheezy nachos.
pusing-pusing camtu gak rasa dia.
ngeeee


chicken chop

yang ni fail.
sebab kuah banjir.
urghhh... stress!


it was my mistake sebenarnya.
sya yang lupa request asingkan black pepper sauce tu
adoiii


chicken chop special
ada meatball, hotdog, etc.
bersepah dalam tu.
sorry kamera flash pulak time ni.


nasi goreng kampung pedas giler
syok giler!
ni kira signature dish la pada sya.
sorry, saya orang kampung.
nasik ni makan pulak ngan kopi panas...
owhhh...aaa teringat..!

so best tak chillex concept cafe ni?

untuk local/thai menu dia sya bagi 4 bintang.
untuk western food dia sya bagi 3 bintang.
but untuk staff yang super sporting + sempoi + best, sya bagi 5 bintang.

thank you guys!!!

ni details dorang:
Chillex Concept Cafe
Facebook Page: Chillex Concept Cafe Page
Call/text/whatsapp.: 016-555 5856 (sangat cepat reply hokkay)


ok bye (dato aliff syukri)







2 comments:

  1. conspet kedainya menarik tu nampak best je,jauh pulak akak nak pergi cuba

    ReplyDelete