In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your Refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Followers

FOR SOCIAL SCIENCE STUDENTS

UPAH BUAT THESIS, ASSIGNMENTS, DATA ANALYSIS (SPSS ONLY)
  • kalau korang ada problem dengan thesis or assignment, boleh hire / upah kami okay. untuk thesis, kami buat mengikut bab / chapter. 
  • pada yang blur tak tahu nak adapt / adopt theory, problem nak construct research framework, boleh hire kami. kami buat framework sekali dengan main sources sekali!
  • kalau korang ada problem nak cari materials especially research articles, kami boleh tolong carikan jugak. kami boleh download kan research articles (full text). Untuk special request (high impact journals, indexed in ISI/Scopus), boleh discuss dengan kami dulu.
  • untuk data analysis, kami hanya menggunakan SPSS. at one time, limited pada 1 client sahaja (sebab proses input and analyze agak tedious, plus takut data hilang or corrupt, etc. haru haru..
  • kami jugak boleh buat kan citation / references mengikut citation style korang. APA, MLA, harvard, etc. email je kami.
Don't worry, subject research masa degree and master dulu kami score A. hehehe. tak percaya? contact kami okay. tapi yang paling penting, SAY NO TO PLAGIARISM!
nak dapat kan perkhidmatan kami? email kami di wedothesis@yahoo.com atau boleh text / wechat / whatsapp kami.

Wednesday, August 29, 2012

Engagement Preps / Checklist Majlis Tunang

Dear Diary

Dah critical sangat nih.

Majlis Tunang 16 Sept 2012. 2 minggu Lagi. Tapi banyak nye yang tak buat! or should I say - tak start pon lagi!!

OK.. now let's summarize it (untuk kegunaan diri sendiri.huhu)

1. Makanan / Minuman / Dessert

2. Khemah / Canopy / Table / Chairs (order placed. consider settle la ye..!)

3. Baju (da tempah. tak taw La camne rupa nya..huhu)

4. Accessories : Tudung / Veil / Dokoh (I'm not sure whether this is the right name)

5. Mini Pelamin (DIY vs tempah)

6. Hantaran (7 balas 9)

7. Door gift

8. Yassin (30 pcs)

9. Centerpiece (nih da tahap mengada-ngada da nih. yang wajib pon xsettle lagik, ade hati nak buat table centerpiece la bagai! huhu)

10. Candy buffet (macam tak bapa nak jadi je..iskk..isk..)

Ade lagi yang tertinggal ker???

Owh..besok cuti. Nak pergi survey + beli apa yang patut.

Ya Allah.. Semoga saya tak kelam kabut. Semoga saya tak buat perangai clumsy masa majlis nanti. Semoga saya nampak kurus. Semoga FFIL suka saya. Semoga semua guest yang datang puas hati. Semoga majlis nanti diberkati. Aminn..

Friday, August 24, 2012

Perjalanan Majlis Pertunangan (Proposed Itinerary)

Dear Diary,

Looking at Majlis Merisik aritu, rasanye dah taw sikit-sikit dah how to run a SMALL event (eceh!). I mean.. da boleh bajet bape lama amik masa untuk masak, arrange makanan, makan Lak berapa Lama, etc.

So, for my Engagement Ceremony which will fall on 16 Sep 2012 (if anyone from Kampar, Perak) boleh datang, K! hehehe) I have planned few activities which include Bacaan yassin, majlis berbincang, makan-makan and time sarung cincin.

So proposed itinerary for my Engagement Ceremony is as follows;

7 am - konco-konco mak akan start masak.hehehe (Sya?? Mungkin masih tido.
Eh!guro.. jangan emo K!!)

9 am - Pasang mini pelamin (ker nak pasang a day before?? aLamak..baru terfikir.
Achaner tu???huhuhu

10 am - Saya akan bersiap! This time, siap awaL! takmo jadi macam merisik aritu =(

11 am - make up (Sya, mak, adik2 (adik2?? my adik pompuan sorang jek!hahahaha & cousin)
- Arrange meja, susun door gift, etc.

11.30 am - Majlis Bacaan Yassin

12.30 pm - Jamuan Makan Tengah Hari (Door gift untuk orang baca yassin is different.
Hopefully my cousin tak confused La.fuhhh!

1 pm - Arrival of rombongan / family Aiman. Yeay! Tapi diorang makan dulu..

1.30 pm - Solat zuhur

2 pm - Majlis perbincangan

3 pm - Sarung cincin. Ngeeeeee =)

4 pm - Amik gamba (xpanas ker??aLamak..caner nih?? =(

So yang stay kat area Kampar, jemput datang K! hehehe

Semoga majlis nanti berjalan lancar.. Amiinn..

Tuesday, August 21, 2012

It's My Merisik Day!!

Dear Diary

Today memang hepi sangat.. AlhamduLiLLah.. Family Aiman datang merisik. Everything went well.

My mom and the geng (Mak Del, Achik Atie, Mak Odah, etc.) busy masak kat beLakang.
Menu - Nasik putih, Ayam Masak Merah, Gulai Lemak pisang, Gulai Lemak Nenas + Udang, Ikan Bawal Sweet Sour, Ulam2, Sambal kelapa. Eh! Macam banyak kan.. Well, majlis merisik+open house =)

Fmly Aiman sampai pukuL 2. Time tu Sya baru nak iron baju. Luckily, dorang makan duLu then at least ade masa untuk bersiap.

Yang paling horror, I was then discovered that my baju kurung memang sendat abes! da macam sarong nangka da! Serious! Masa beli, OK. Maybe influenced by two factors. Makan banyak time raya + after basoh baju tu mengecik sket (tangan pon cukup-cukup jek). Serious, bab nih mmg fruz sangat!! fruz giLe. If only a day before Sya test dulu, at least mesti sempat cari baju backup.

Unfortunately I was in my bro's room. Tak sempat nak cari baju lain. Worst, we just moved in to my  new house and baju sume tak systematically arranged lagi. Adoiii...

So, Sya simply redah kasi pecah. Selamber jek pakai.

Owh..fruz.. But, lupakan je La..Let's look at the +ve things. Sume hepi, his family semua nya nice. AlhamduLiLLah..

Here are some of the pics

*The Fooooddddddd*

Spoil!!! depan umah tgh develop satu projek perumahan. hahahaha.slekeh jek!


The ring

Later I discovered that my ring is totally same with my cousin's wife's!! same kan????
Pictures semua nya direct from camera without editing sebab malas. Sekian..





Friday, August 3, 2012

Engagement - Door gift (Update Glass Jar)

Dear Diary

Yesterday K.mai from Lurvering Door Gift sent to me two designs (I requested both to see which one's better).

"Alhamdulillah.. Finally, ada progress jugak doorgift Sya nih.huhu"

Basically there were two designs sent by K. Mai.

This is the first design

Second design

Guess which one yang Sya pilih?? Hehehehe

I chose the 2nd design.

Sebelum confirm kan dengan K. Mai, Sya called Aiman tapi tak angkat. Hours later, Aiman called tapi kate die bz sangat. Banyak keje kat office.

Masa balik tetiba Aiman called. Asked me to choose the first design. Siap suruh call K. Mai lagik to change.

I said NO. sape suruh bz sangat kt office. Wekkkkkk =p

p/s : Aiman kate taste Sya mcm Ke****. Hehehehe. Sebab ada lingkar2 pastu kaler kuning. Saye tak kesaaahhhhhh...! hehehehehe