In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Thursday, May 20, 2021

TM UNIFI HOME FIBRE VS MAXIS FIBRE Part 2

assalamualaikum w.b.t.

hai korang!

lama nya blog ni Sya tinggalkan. terbusy sikit sekarang, manage family, dengan kerja kat office, etc. 
cewah!

by the way, harini nak cerita sikit sambungan pasal Unifi & Maxis Fibre.
kalau ada yang ingat, Sya pernah share review pasal Maxis Fibre kat sini  

Dulu masa compare dua ni, Sya decide pilih Maxis Fibre. Harga pun time tu kira cheapest la. But now, home wifi dah murahhhhh sangat dah. Service provider pun  makin bertambah, so pilihan banyak. Kalau nak study semua, maybe berminggu jugak baru boleh decide.

Sya OK je dengan maxis fibre 30mbps yang Sya ambik dulu tu. coverage so far OK (Sya kat Putrajaya). cuma bila dah bertambah ahli, anak pon dah start pandai guna internet nak tengok youtube la, tengok reviews la, layan games, etc, so dah rasa macam nak upgrade. Actually Z yang rasa camtu. 
Sya still rasa OK je 30mbps tu! hahahahaha

tak tau la suratan atau kebetulan, few days before hari raya 2021, Sya received call dari agent TM, promote Unifi ni. Macam tau-tau pulak kita memang tengah nak review balik plan internet kat rumah ni haaaa..

so Sya share sikit dengan korang apa latest promotion dari TM ni.
please note that promotion ni valid untuk korang yang memang tengah subscribe / dah ada home internet (selain Unifi).
Senang cerita, ni untuk orang yang nak lompat parti lah! hiks!

kalau korang sekarang tak ada langgan apa-apa and baru nak langgan Unifi, or memang pelanggan Unifi sedia ada, promotion ni tak valid ye.



Ni senarai package dan harga Unifi home fibre

Kalau korang perasan, semua package ada free gift.


Kalau subscribe 30mbps, dapat Samsung Galaxy Tab ni.



kalau subscribe plan 100mbps dan keatas, dapart smart tv Sharp 42 inch ni.

---------

yang best nya, harga dia sama je macam plan Maxis Fibre.

So tanpa sekelumit pun rasa hesitate mahupun menyesal, kitorang switch ke TM Unifi.
Sya ambik 100mbps - RM129 sebulan tak termasuk dst.
kontrak macam biasa la, 24 bulan.

yang paling best, harini register, petang terus dapat message yang TM dah scheduled slot untuk technical team dorang datang rumah install kan. and lepas dah install semua, on the spot terus boleh guna!

efficient betul.

teringat dulu masa masa nak pasang maxis fibre, nak tunggu appointment pon rasa dekat seminggu jugak.

dari segi coverage, sya rasa lebih kurang je 2 ni. cuma sebab sekarang Sya ambik 100mbps, laju sikit la dari sebelum ni.

now tengah tunggu maxis punya team pulak nak datang rumah collect modem/router maxis fibre. yang tu kena pulang balik tau, jangan buang pulak!

ok, tu je untuk harini. 

selamat hari raya korangggggg.

XOXO

3 comments:

  1. Replies
    1. nak tanya tab free tu lama x nk dapat?tm akan pos ke tab tu?

      Delete
  2. nak tanya tab free tu lama x nk dapat?tm akan pos ke tab tu?

    ReplyDelete