In the name of ALLAH.. The Most Gracious and Most Merciful

I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Aamiin.

Monday, August 5, 2019

Review Port Mengopi: San Francisco Coffee @ SF Coffee

assalamualaikum w..b.t

rajin pulak update blog lately kan. hahahahha. actually lately macam sya selalu google review makan la, tips la, so alang-alang, kita update la blog kita sambil-sambil tu. nanti dah busy memang senduuu la takde pape update kan.

ok, sya suka coffee. Z suka tea. so kitorang jarang la lepak tempat-tempat mengopi ni. sebab sya perasan, port-port mengopi ni walaupon kopi dia sedap uuuyehhh tapi harga makanan dia macam over sikit la. pastu tak berapa sedap. macam nak buat syarat gitu. macam starbucks tu, sya rasa mahal makanan dalam tu. sandwich dia kadang-kadang rasa nak hentak kepala kat bucu meja. kopi dia ok. bhahahahhahahhaha

so daripada membazir makan kat port2 kopi ni tapi kepuasan nye takde, baik la sya tapau je coffee and cari port makan lain pulak. gituuuu

taaapiiii..! ha ni sya nak share sebuah tapi. hoho
sya rasa korang semua mesti biasa dah dengan San Francisco Coffee or kalau malas nak sebut, boleh panggil SF coffee, ni kan. nak kata special sangat SF ni, takde la.. tapi Sya suka. selain sebab dia ada kopi yang kena dengan tekak Sya, ada 2 sebab lain.

1st - sebab SF coffee suka buat promo

korang try la singgah. rasa macam tak pernah takde promotion la kat SF Coffee ni. Buy 1 Free 1, collect cop dapat free drinks la, guna debit/credit card  dapat discount la, eh macam-macam.
Buy 1 Free 1 promo dorang ni quite selalu jugak Sya tengok. dah macam manjang ada kata orang perak. So, saya suka! hiks


2nd - harga makanan dia affordable

so kalau nak minom coffee hangkot member yang tak suka coffee, banyak drinks @ makanan lain to choose from, and harga dia OK. macam Sya kalau hangkut budak-budak, takde la rasa ralat sangat sebab pastries dia pon murah, portion pon ada yang just nice, sesuai untuk kids gituuuu.

 
Fettucine carbonara
ni antara yang wajib kitorang order. sebab semua peringkat umur boleh makan. sambil makpak makan, boleh suap anak sekali kekdahnye.



Tandoori Chicken Sandwich
ni kira menu baru dorang introduce. try la sementara masih ada. haha
tapi pada Sya tak sedap sangat Tandoori Chicken Sandwich dia.
Sedap lagi Tandoori Chicken Subway.
ni kitorang saja nak try sebab baru kan. Sya tak recommend pon. nak try silakan, taknak, abaikan.. 


Fettucine Carbonara sekali lagi ye sebab sepinggan memang tak cukup. haha


gambar pastries takde sebab dobot ni dah bedal dulu. pastu tak cukup buat muka. hala hala halaaa.. naseb la kecik lagi. tunggu beso sikit, baru kau tahuu nasib mu. bhahahahahhaha
#MakGarang

not in the picture: hot Caramel Latte
punca: Mak tak sabo. dapat je terus hirup. pastu tak gamak rasa nak amik gambo. hahaha

btw, this month birthday si dobot ni. sya tengah pikir nak celebrate kat rumah ke kat taska. hmm

ok, la. nak buat kerja. saja share kot ada yang tengah contemplate nak try SF kopi ni ke tak, Sya recommend korang try wehh. insyaallah layannnnnnnn.. hehe

okbye.


No comments:

Post a Comment